Ντεμπούτο για την εξακύλινδρη Mercedes-Maybach S-Class

4.423 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/4/2021
 

Tην ήπια υβριδική έκδοση της Mercedes-Maybach S-Class με τον εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης παρουσίασε η Mercedes για τους πάμπλουτους που δεν θέλουν να δώσουν κάποια χρήματα παραπάνω για την έκδοση με το V8 μοτέρ ή αυτή με τον V12 κινητήρα που αναμένεται σύντομα.

Η Mercedes είχε μια επιβλητική παρουσία στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, αφού στο περίπτερό της βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι ηλεκτρικές EQB, EQS και EQA αλλά και η Maybach S-Class σε μια νέα έκδοση με εξακύλιδρο σε σειρά κινητήρα που συνδυάζεται με το ήπια υβριδικό σύστημα της μάρκας. Πρόκειται για την πιο προσιτή έκδοση της Maybach S-Class νέας γενιάς, τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Κίνα, η προηγούμενη γενιά προσφερόταν και με τετρακύλινδρο μοτέρ...

Η υπερπολυτελής έκδοση της S-Class έκανε το ντεμπούτο της στα τέλη του 2020 με έναν ήπια-υβριδικό V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων με ισχύ 496 άλογα και 700 Nm ροπής με το ηλεκτρικό σύστημα των 48V να προσφέρει επιπλέον 21 άλογα για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Λίγες μέρες πριν, η Mercedes δημοσίευσε μια εικόνα που προλόγιζε την άφιξη μιας έκδοσης με V12 κινητήρα για τον εορτασμό των 100 ετών από την γέννηση της Maybach και τώρα μια νέα έκδοση S 480 με εξακύλινδρο μοτέρ έρχεται στο φως δημοσιότητας για την αγορά της Κίνας.

Η Mercedes-Maybach S 480 4Matic έχει ως πηγή ισχύος έναν εξακύλινδρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 367 ίππων και 500 Νm ροπής με το ηλεκτρικό boost να προσφέρει και σε αυτή την περίπτωση επιπλέον 21 άλογα. Το 0-100χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Η τιμή της εξακύλινδρης Maybach S-Class στην Κίνα είναι 187.000 ευρώ. Ο ερχομός της έκδοσης αυτής στην Γηραιά Ήπειρο είναι πιθανός.