Το νέο Nissan Ariya κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Οι σχολαστικές δοκιμές του Nissan Ariya (+vid)

2.112 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/4/2021
 

Από εκτενές σχολαστικό πρόγραμμα δοκιμών πέρασε η Nissan το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό crossover, Ariya, δίνοντας στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές, πριν το μοντέλο προσφερθεί στις αγορές.


Το Χοκάιντο της Ιαπωνίας αποτέλεσε το μέρος όπου μία ομάδα βετεράνων μηχανικών και εμπειρογνωμόνων έλεγξαν κάθε ένα στοιχείο αναφορικά με τις επιδόσεις και την άνεση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Nissan Ariya. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα το αναπτυξιακό καθεστώς πάνω στο οποίο εξελίχθηκε το Ariya σχεδιάστηκε με γνώμονα την παγκόσμια κυκλοφορία του Ariya και τους πολλούς και διαφορετικούς δρόμους πάνω στους οποίου θα κινηθεί. Για αυτό και ένα μέρος του κέντρου δοκιμών στο Χοκάιντο έχει σχεδιαστεί για να προσπροσομοιώνει δρόμους που βρίσκονται συνήθως σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης  της Ευρώπης.
 
Για περαιτέρω αξιολόγηση, το Ariya δοκιμάστηκε επίσης και σε ευρωπαϊκά περιβάλλοντα οδήγησης, καλύπτοντας διαδρομές που περιείχαν στενές στροφές, ενώ οδηγήθηκε και σε γρήγορους αυτοκινητόδρομους και ορεινούς δρόμους. Μάλιστα η μάρκα υπογραμμίζει πως για να καταλήξουν στις τελικές ρυθμίσεις υπήρξε συνεργασία μεταξύ των ειδικών αξιολόγησης οχημάτων της Nissan στην Ιαπωνία και των τεχνικών έρευνας και ανάπτυξης στο Nissan Technical Center στο Cranfield του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
«Η δημιουργία του Nissan Ariya ήταν ένα πολύ περίπλοκο, αλλά απίστευτα ικανοποιητικό ταξίδι. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, συνεργαστήκαμε με τους συναδέλφους μας στην Ιαπωνία, εισάγοντας τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών στα πρώτα στάδια ανάπτυξης και τώρα κάνουμε την τελική επικύρωση προϊόντος εδώ , σε ευρωπαϊκούς δρόμους», είπε ο Ian Shepherd, Διευθυντής Διαχείρισης Έργου του Nissan Technical Center Europe.
 
Θυμίζουμε πως το Nissan Ariya από τη στιγμή που θα μπει και επίσημα στη γραμμή παραγωγής, αυτόματα θα γίνει το πιο αεροδυναμικό crossover της εταιρείας, στοχεύοντας να έχει συντελεστή οπισθέλκουσας που να μετράται στα 0,297 Cd. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Ariya θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη κάποια στιγμή μέσα στο δεύτερο μισό του 2021.
 

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια