To νέο –ηλεκτρικό- Fiat Ducato θα λανσαριστεί μέσα στο 2020 στις αγορές της ΕΕ με μέγιστη αυτονομία έως και 360 χλμ.

Παράλληλα, θα προσφέρει χώρο φόρτωσης με όγκο από 10 – 17κ.μ. και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως και 1.950 κιλά.

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Fiat Ducato (+video)

Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του νέου Ducato, η Fiat Professional ανακοίνωσε πως από το 2020 θα λανσαριστεί και η πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του με αυτονομία έως και 360 χλμ.!

 
Η Fiat Professional παρουσίασε επίσημα στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου το πλήρως ανανεωμένο Ducato M.Y. 2020, με σημαντικές αναβαθμίσεις τόσο στη σχεδίαση όσο και –κυρίως- στα μηχανικά μέρη.
Πέραν των νέων εκδόσεων κινητήρων πετρελαίου (2,3λτ. με απόδοση από 120, 140, 160 ή 180 ίππων και μέγιστη ροπή από 320 – 450Nm) που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή τη νέα –αυτόματη- επιλογή των 9 σχέσεων(!) καθώς και τις πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που υιοθετεί σε ότι αφορά στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού («ADAS»: Advanced Drive Assistant Systems), το Ducato θα είναι διαθέσιμο από το 2020 και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις!
 
Το νέο Fiat Ducato Electric με μια ματιά
Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη «BEV» (Battery Electric Vehicle) έκδοση του Fiat Ducato έχει εξελιχθεί με τη συνεργασία πελατών της εταιρείας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα διασφάλισης της μέγιστης αποδοτικότητας του, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης.
Βασικό χαρακτηριστικό του Ducato Electic που θα λανσαριστεί μέσα στο 2020 (οι παραγγελίες για τις συμβατικές εκδόσεις του Ducato MY2020 ξεκινούν άμεσα και στην ελληνική αγορά), είναι πως διατίθεται σε εκδόσεις αμαξώματος με ωφέλιμο όγκο φόρτωσης από 10 – 17 κ.μ. και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο έως και 1.950 κιλών, μια εξαιρετική επίδοση, σε σχέση με τα δεδομένα των εν λόγω εκδόσεων.
Παράλληλα, αναλόγως της χωρητικότητας των μπαταριών του που εδράζονται κάτω από το δάπεδο του χώρου φόρτωσης, το Ducato Electric επιδεικνύει αυτονομία από 220 – 360 χλμ. με βάση το πρότυπο μέτρηση NEDC.
Με τον ηλεκτροκινητήρα της εν λόγω έκδοσης να αποδίδει ισχύ 90 kW (περίπου 120 hp) και ροπή 280 Nm, το Ducato Electric θα είναι σε θέση να καλύψει απόλυτα περίπου το 25% των χρήσεων για τις οποίες προορίζονται στην παρούσα φάση και οι συμβατικές εκδόσεις του ιταλικού Μεγάλου Van, ενώ την ίδια στιγμή, η τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο, δεν επιφέρει τροποποιήσεις στον ωφέλιμο χώρο φόρτωσης, αλλά και την κατανομή των μαζών μεταξύ των δύο αξόνων.
Παράλληλα, το ηλεκτροκίνητο Ducato θα αποτελέσει μια επιπλέον επιλογή στις… εναλλακτικές εκδόσεις του μοντέλου, όπου συγκαταλέγονται και οι «Natural Power» εκδοχές με κινητήρα φυσικού αερίου.
Μια πρώτη ματιά στη νέα ηλεκτροκίνητη έκδοση του Fiat Ducato που θα λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ από το 2020, μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί…