Με δύο επιλογές σε μπαταρίες για μέγιστη αυτονομία έως και 330 χλμ., έρχεται το ηλεκτρικό Toyota PROACE Verso Electric.

Η τελική ταχύτητα του ηλεκτρικού μοντέλου περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 130 χλμ./ώρα.

Με ισχύ 136 ίππων ο κινητήρας. Οι μπαταρίες των 50 kWh, σε έναν ταχυφορτιστή γεμίζουν σε 30 λεπτά.

Με όλα τα καθίσματα στη θέση τους, ο όγκος του χώρου αποσκευών των εκδόσεων Compact, Medium και Long, ορίζεται αντίστοιχα στα 280, 640 και 1.060 λτ.

Στις εξοπλιστικές εκδόσεις Combi, Shuttle, πλούσιες Family και VIP, διατίθεται το Toyota PROACE Verso Electric.

Στο ευμετάβλητο εσωτερικό, τα καθίσματα της δεύτερης σειρά αναδιπλώνονται σε αναλογία 60:40.

Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό Toyota Proace Verso

Μέσα στον προσεχή Μάρτιο θα ξεκινήσει στην ΕΕ η εμπορική πορεία του νέου -9θέσιου- μοντέλου της Toyota που θα προσφέρεται με τρία μήκη αμαξώματος και μέγιστη αυτονομία έως και 330 χλμ.

 
Η Toyota Professional παρουσιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό PROACE Verso Electric, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει έως και εννέα επιβάτες. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων και ροπής 260 Nm, με την εταιρεία να προσφέρει δύο επιλογές σε μπαταρίες. Οι μικρές έχουν χωρητικότητα 50 kWh και προσδίδουν στο όχημα αυτονομία έως και 230 χλμ., ενώ αυτές των 75 kWh υπόσχονται μέγιστη αυτονομία 330 χλμ., με βάση τις μετρήσεις του κύκλου WLTP.

Οι μπαταρίες, οι οποίες βρίσκονται κάτω από το πάτωμα και συνοδεύονται από 8ετή εγγύηση (ή 160.000 χλμ.), φορτίζουν μέσω ενσωματωμένου μονοφασικού φορτιστή 7,4 kW, ενώ προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί και φορτιστής 11 kW. Με αυτόν, σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης 100 kW, οι μπαταρίες των 50 kWh χρειάζονται 30 λεπτά για να γεμίσουν, ενώ αυτές των 75 kWh απαιτούν περίπου 45 λεπτά.

Το νέο PROACE Verso Electric προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις μήκους (Compact, Medium και Long), οι οποίες προσφέρουν χώρο αποσκευών με όγκο 280, 640 και 1.060 λίτρων, αντίστοιχα. Επιπλέον, το ιαπωνικό όχημα (το οποίο υπενθυμίζεται πως στηρίζεται στο τρίο του γαλλικού ομίλου PSA) λανσάρεται στις εξοπλιστικές εκδόσεις Combi και Shuttle, αλλά και στις πιο πλούσιες Family και VIP. Το ωφέλιμο φορτίο ορίζεται στον έναν τόνο, ενώ αν επιλεγούν οι μικρές μπαταρίες, μπορεί να ανέβει μέχρι και τους 1,2 τόνους. Ένας τόνος είναι και η ελκτική ικανότητα του οχήματος με φρένα.

Ανάλογα με την έκδοση, στον εξοπλισμό του νέου ηλεκτρικού Toyota περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, το σύστημα infotainment με την 7άρα οθόνη αφής, ο αυτόματος κλιματισμός, το GPS, τα θερμαινόμενα καθίσματα, οι αυτόματα αναδιπλούμενοι καθρέπτες, το ηλεκτρικό χειρόφρενο και η είσοδος χωρίς κλειδί.

Διαφορετικός σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα είναι ο «E-toggle» λεβιές ταχυτήτων, μέσω του οποίου ο οδηγός επιλέγει τα Park/Reverse/Neutral/Drive/Regenerative Braking. Νέος είναι και ο διακόπτης για την επιλογή των τριών λειτουργιών οδήγησης Eco, Normal και Eco. Διαφορετικός είναι και ο πίνακας οργάνων, στον οποίον εμφανίζονται η κατανάλωση ενέργειας, η κατάσταση φόρτισης των μπαταριών και η απόδοση του συστήματος κλιματισμού.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενεργητική ασφάλεια και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, το PROACE Verso Electric εξοπλίζεται με το πακέτο Toyota Safety Sense, το οποίο περιλαμβάνει τις τεχνολογίες Pre-Collision System (PCS) με ανίχνευση πεζών, προηγμένο Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA).Προσφέρονται, ακόμα, εμπρός και πίσω αισθητήρες στάθμευσης, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών και Blind Spot Monitor.