Νέες μειωμένες τιμές για τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις eTGE ανακοίνωσε η MAN Truck & Bus.

Πιο «ελκυστικό» το MAN eTGE

Μειώνοντας το κόστος αγοράς του, η MAN Truck & Bus επιθυμεί να καταστήσει ακόμη πιο ανταγωνιστικό το ηλεκτροκίνητο TGE, δεδομένου και του σημαντικά χαμηλότερου Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας του.

 
Σε κάθε συζήτηση με αντικείμενο το πόσο ανταγωνιστικά είναι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε σχέση με τα… συμβατικά, αργά ή γρήγορα θα τεθεί το ζήτημα του αυξημένου κόστους αγοράς τους καθώς και του μεγάλου κόστους των μπαταριών που χρησιμοποιούν.
Φυσικά, είναι σαφές πως με βάση τους κανόνες της αγοράς, όσο αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και όσο περισσότερες μπαταρίες παράγονται για αυτά, τόσο θα μειώνεται το κόστος κατασκευής και διάθεσης τους.
Φυσικά, σε ότι αφορά στα επαγγελματικά οχήματα, ο παράγοντας κόστος και πιο συγκεκριμένα το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας (TCO: Total Cost of Ownership), είναι (και θα πρέπει να είναι) πάντοτε το βασικό κριτήριο επιλογής.
Σε μια προσπάθεια να επιλύσει το εν λόγω δίλημμα για τους υποψήφιους πελάτες της, η MAN Truck & Bus αποφάσισε να μειώσει την τιμή αγορά των ηλεκτροκίνητων –Van- εκδόσεων «eTGE» στα 53.990 ευρώ (για την αγορά της Γερμανίας). Παράλληλα, προσφέρει μια πληθώρα επιλογών σε ότι αφορά στις υπηρεσίες leasing, προκειμένου να καλύψει απόλυτα τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πελατών της.
Με αυτό το δεδομένο, αν συνυπολογιστεί στο ιδιαίτερα περιορισμένο Συνολικό Κόστος Χρήσης του eTGE, καθίσταται σαφές πως είναι πλέον σε θέση να… ανταγωνιστεί με άνεση τις συμβατικές εκδόσεις, τόσο του TGE όσο και του ανταγωνισμού.
Υπενθυμίζουμε πως οι εκδόσεις Van του MAN eTGE εφοδιάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων με ροπή 290 Nm ενώ, η συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 35,8 kWh διασφαλίζει αυτονομία 115 χλμ. με βάση το πρότυπο WLTP που στην πράξη έχει αποδειχθεί πως ανέρχεται στα 120 – 140 χλμ. κατά την κίνηση εντός της πόλης. Επιπρόσθετα, είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία συνολικού όγκου 10,7 κ.μ. και βάρους έως 1,0t. περίπου.
Καταλήγοντας, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως πρόσφατα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Busworld 2019 στις Βρυξέλλες, η MAN Truck & Bus παρουσίασε στο ευρύ κοινό και τις επιβατικές, 8θέσιες, εκδόσεις eTGE Combi, που αποτελούν ιδανική επιλογή για εφαρμογές που αφορούν στην μεταφορά επιβατών εντός της πόλης, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.