Πλησιάζει το ντεμπούτο της Mercedes EQB

3.804 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/4/2021
 

H νέα αμιγώς ηλεκτρική Mercedes ΕQB θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες στην Σαγκάη πριν κάνει το εμπορικό της λανσάρισμα στην Ευρώπη, πριν τα τέλη του 2021.

Η Mercedes θέλει να επεκτείνει άμεσα την EQ γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διαθέτει και για αυτό ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα τη νέα EQB, το νέο της ηλεκτρικό SUV, στις 18 Απριλίου στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, δίπλα στην EQS που θα κάνει τη δική της πρεμιέρα σε ασιατικό έδαφος.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς από το όνομά της, η EQB αποτελεί την ηλεκτρική έκδοση της GLB και θα έχει παρόμοια boxy σχεδίαση. Η γρίλια της θα είναι φυσικά κλειστή για καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και επειδή το ηλεκτρικό κινητήριο που θα διαθέτει δεν χρειάζεται με τέτοιο τρόπο ψύξη. Η ΕQB θα έχει επίσης διαφορετικά φωτιστικά σώματα, νέους προφυλακτήρες και νέα σχέδια στις ζάντες σε σχέση με την GLB ενώ θα εξοπλιστεί με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

Το μοντέλο θα βασιστεί στην ΜΕΑ πλατφόρμα της Mercedes και λέγεται πως θα προσφέρει χώρους ακόμα και για 7 επιβάτες ή 1.700 λίτρα χώρο αποσκευών με τα καθίσματα αναδιπλωμένα. Κατά το λανσάρισμά της θα προσφερθεί με μια σειρά από μπαταρίες χωρητικότητας από 60 έως 110 kw με την αυτονομία να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα στις πιο προσιτές εκδόσεις και τα 700 χιλιόμετρα στις κορυφαίες. Η ισχύς του ηλεκτρικού συνόλου λέγεται πως, ανάλογα την έκδοση θα ξεκινά από τους 204 και θα φτάνει ακόμα και τα 340 άλογα.

Η EQB θα λανσαριστεί πρώτη στην Κίνα και πριν τα τέλη του έτους θα έρθει στην Γηραιά Ήπειρο.