Το υβριδικό Hyundai Kona αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων 105 ίππων, και έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων.

Η μέση κατανάλωση του Kona Hybrid σε πραγματικές συνθήκες κυμαίνεται γύρω στα 6,0 λτ./100 χλμ., εκεί όμως που αναφωνείς WOW είναι στην κατανάλωση εντός πόλης, καθώς «είδαμε» μέχρι και 3,3 λτ./100 χλμ..

Κινητήρας: Παράλληλο υβριδικό σύστημα 141 ίππων

181.329 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/7/2020
 

Το υβριδικό Hyundai Kona αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων GDI απόδοσης 105 ίππων, που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων. Αυτοί συνεργάζονται με την υποστήριξη μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου που έχει χωρητικότητα 1,56 kWh, με τη συνδυαστική απόδοση του συστήματος να ανέρχεται στους 141 ίππους με ροπή 256 Nm.

Ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες, το υβριδικό σύστημα κίνησης χρησιμοποιεί άλλοτε το συμβατικό κινητήρα και άλλοτε τον ηλεκτροκινητήρα ή σε μερικές φορές και τους δύο ταυτόχρονα. Έτσι το ηλεκτρικό υποβοηθά τον θερμικό κινητήρα όποτε χρειαστεί επιπλέον δύναμη και ο δεύτερος να αναλαμβάνει τη φόρτιση της μπαταρίας. Σε αστικές συνθήκες, όπως και στα υπόλοιπα υβριδικά συστήματα, το Kona εξασφαλίζει περιορισμένη χρήση του βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, με τη βοήθεια του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης, ο ηλεκτροκινητήρας συνδράμει στην επιβράδυνση του αυτοκινήτου, φορτίζοντας τη μπαταρία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 10 σχόλια