Η ήπια υβριδική Ghibli είναι ικανή να πετύχει το 0-100 σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Πρεμιέρα για την ήπια υβριδική Maserati Ghibli

2.714 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/7/2020
 

Η Ghibli Hybrid είναι το πρώτο βήμα της Maserati προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της καθώς σύντομα θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλα μοντέλα με έμβλημα την «τρίαινα».


Την ήπια υβριδική έκδοση της πολυτελούς Ghibli παρουσίασε η Maserati, προσφέροντας παράλληλα στο μοντέλο μικρές αλλαγές στην εμφάνισή του και δίνοντας έμφαση στο μπλε χρώμα που αντιπροσωπεύει τον ηλεκτρισμό στην γκάμα της φίρμας.

Ξεκινώντας από το κινητήριο σύνολο, αυτό αποτελείται από ένα τετρακύλινδρο 2λιτρο μοτέρ που συνδυάζεται με το ηλεκτρικό σύστημα των 48V με την συνολική ιπποδύναμη να φτάνει τα 330 άλογα και τα 450 Nm ροπής. Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει επιπλέον και ένα e-Booster και μια μπαταρία που σύμφωνα με την Maserati, προσφέρει καλύτερη απόδοση και καλύτερες επιδόσεις. Η ήπια υβριδική Ghibli είναι ικανή να πετύχει το 0-100 σε 5,7 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 255 χλμ./ώρα ενώ είναι επίσης 80 κιλά ελαφρύτερη από την πετρελαιοκίνητη έκδοσή της.

Στο κομμάτι της σχεδίασης, πέρα από το μπλε χρώμα που δίνει το παρών στις δαγκάνες, στα καθίσματα και στους τρεις μικρούς αεραγωγούς στο πλάι, ελαφρώς ανασχεδιασμένη είναι γρίλια ενώ στο πίσω μέρος τα boomerang LED φώτα είναι εμπνευσμένα από τo Αlfieri concept.

H ήπια υβριδική Ghibli είναι το πρώτο βήμα στο πλάνο της φίρμας για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το 2021 θα ακολουθήσουν οι ηλεκτρικές GranTurismo και GranCabrio.