Το νέο Fiat E-Ducato αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στους επόμενους μήνες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλόγως της έκδοσης αμαξώματος, θα είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία όγκου έως 17 κ.μ. και βάρους έως 1,95t. ενώ…

… πληρέστατος αναμένεται ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, όπως άλλωστε ισχύει και στις συμβατικές εκδόσεις του ιταλικού Μεγάλου Van.

Πρεμιέρα για το Fiat E-Ducato! (+vid)

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5/6), η Fiat Professional ανακοίνωσε και επίσημα το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο, «E-Ducato». Ανακαλύψτε το!

 
Οι εκτεταμένες δοκιμές εξέλιξης του πρωτότυπου E-Ducato, που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά μέσα στο φθινόπωρο του 2020, μαζί με την νέα γενιά του ιταλικού μοντέλου, ολοκληρώθηκαν και η Fiat Professional παρουσίασε και επίσημα το νέο –αμιγώς ηλεκτροκίνητο- Μεγάλο Van της. Μάλιστα επέλεξε μια σημαδιακή ημερομηνία για να το πράξει καθώς, η 5η Ιουνίου του 2020 ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Με την προσθήκη και των ηλεκτροκίνητων εκδόσεων του, το νέο Fiat Ducato γίνεται αυτομάτως ένα από πληρέστερα οχήματα της κατηγορίας του σε ότι αφορά στις εκδόσεις με μειωμένους ή μηδενικούς ρύπους, δεδομένου ότι ήδη διατίθενται και οι εκδόσεις «Natural Power» με καύσιμο το φυσικό αέριο (CNG).
 
Εξελιγμένο από επαγγελματίες… με τη βοήθεια επαγγελματιών!
 
Η εξέλιξη του E-Ducato περιελάμβανε εξαντλητικές δοκιμές όπου αξιοποιήθηκε στο έπακρο και η γνώμη των πελατών της εταιρείας, μέσω της ανάλυσης δεδομένων από 28.000 διασυνδεδεμένα οχήματα και συνολικά 50 εκ.(!) χιλιόμετρα διαδρομών που αφορούσαν σε τομείς όπως η ημερήσια χιλιομετρική απόσταση των δρομολογίων, το μεταφορικό έργο, η χρήση του οχήματος, οι κλιματολογικές συνθήκες κ.ά.
Για τον λόγο αυτό, μεταξύ άλλων η Fiat Professional έχει εξελίξει δύο τύπους μπαταρίας με χωρητικότητα 47 έως 79 kWh, που διασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία από 200 – 330 χλμ.
Παράλληλα είναι διαθέσιμες τέσσερις (4) επιλογές φόρτισης σε δίκτυα παροχής συνεχούς ή εναλλασσόμενου ρεύματος ενώ, προσφέρονται και πρωτοποριακές λύσεις όπως η συνεχιζόμενη παροχή ενέργειας στο όχημα ακόμη και στην περίπτωση που κάποια εκ των συστοιχιών των μπαταριών, εμφανίζει αστοχία.
Η μέγιστη ταχύτητα του Fiat E-Ducato περιορίζεται στα 100 χλμ./ώρα με στόχο την βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του οχήματος αποδίδει 90 kW (122 ίππους) και 280 Nm ροπής.
Παράλληλα, μέσω του συστήματος πολυμέσων του οχήματος, ο οδηγός είναι σε θέση να επιλέξει το πρόγραμμα λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης που επιθυμεί (π.χ. για μέγιστη αυτονομία ή ισχύ), καθώς και να ελέγχει το όχημα κατά τις ώρες στάθμευσης / φόρτισης, ενεργοποιώντας για παράδειγμα το σύστημα κλιματισμού εξ αποστάσεως.
Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το νέο Fiat E-Ducato έχει να επιδείξει εφάμιλλες μεταφορικές δυνατότητες με τις συμβατικές εκδόσεις του δεδομένου ότι, αναλόγως της έκδοσης του, ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος των εκδόσεων Van κυμαίνεται από τα 10 – 17 κ.μ. και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται στα 1.950 κιλά.
 
Περισσότερα για το νέο Fiat E-Ducato μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί…