Προ των πυλών η Porsche Taycan Cross Turismo

2.604 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/2/2021
 

H station-wagon έκδοση της Taycan κάνει τις τελευταίες τις δοκιμές πριν την επίσημη παρουσίασή της και η Porsche δεν δίστασε να αποκαλύψει κάποια πρώτα στοιχεία.


Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που η Porsche παρουσίασε την Mission E Cross Turismo, ένα concept πάνω στο οποίο βασίστηκε η Porsche Taycan σπορ σεντάν, ωστόσο φαίνεται πως η wagon έκδοση του μοντέλου είναι κοντά στο να κάνει το ντεμπούτο της, αφού η γερμανική φίρμα αποκάλυψε ένα αρκετά αποκαλυπτικό video.

Ο Stefan Weckbach, επικεφαλής της γκάμας της Taycan, κάθισε πίσω από τo τιμόνι και αποκάλυψε κάποιες πρώτες πληροφορίες για το πρώτο ηλεκτρικό wagon επιδόσεων που πρόκειται να παρουσιαστεί από premium εταιρεία.

Ο πρόβολος του αυτοκινήτου είναι ίδιος με αυτόν της «κανονικής» Τaycan, ωστόσο η οροφή και το πίσω μέρος, έχουν, όπως είναι φυσικό, νέα σχεδίαση. Ακόμα, οι μηχανικοί της Porsche έδωσαν στο μοντέλο νέα ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος, ενώ πρέπει να περιμένουμε πως η wagon έκδοση θα προσφέρει αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Τέλος, γίνεται γνωστό πως οι πίσω επιβάτες θα έχουν περισσότερο χώρο για τα πόδια τους, κάτι που ίσως υποδηλώνει πως η Taycan wagon θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Auto Bild είχε αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι η Audi ετοιμάζει με την σειρά της μια wagon έκδοση του ολοκαίνουριου e-tron GT, με το ντεμπούτο της να υπολογίζεται το 2022.