Η υπάρχουσα πλατφόρμα «skateboard».

Προετοιμάζει πλατφόρμα-μπαταρία η Tesla

5.155 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/10/2020
 

Να κάνει ένα βήμα μπροστά από τις υπόλοιπες εταιρείες στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει η Tesla, η οποία σκοπεύει να αφήσει την υπάρχουσα πλατφόρμα προς ένα νέο πλαίσιο που θα χρησιμεύει και ως μπαταρία!


Η Tesla και ο ιδρυτής της Elon Musk επικαλούνται συνέχεια πως αποτελούν την κορυφαία επιλογή στο χώρο των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ωστόσο όπως είναι πλέον γνωστό αν όχι όλες οι μάρκες, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχουν αρχίσει να προσφέρουν στο παγκόσμιο κοινό τα δικά τους προϊόντα στον ίδιο τομέα.
 
Ως εκ τούτου η αμερικανική φίρμα ψάχνει και πάλι τον τρόπο να εισάγει κάτι νέο, κάτι καινοτόμο που θα την κάνει και πάλι να ξεχωρίσει αλλά και να ξεμακρύνει τεχνολογικά (όσο αυτό είναι δυνατό) από τους ανταγωνιστές της που όπως είπαμε πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι μία από τις κινήσεις που ετοιμάζει η Tesla για το μέλλον είναι η εγκατάλειψη της υπάρχουσας πλατφόρμας «skateboard» (λόγω της ομοιότητας της με το skateboard).
 
Η εγκατάλειψη αυτή οφείλεται στο γεγονός πως μελλοντικά η Tesla σκοπεύει να εισαγάγει ως βάση για τα μοντέλα της μια νέα πλατφόρμα η οποία ουσιαστικά θα χρησιμεύει επίσης και ως μπαταρία, την οποία και θα έχει ενσωματώσει κατά την παραγωγής της. Με λίγα λόγια η μπαταρία θα περικλείεται από τα δομικά μέρη της πλατφόρμας.
 
Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Musk μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας αρχικά πως η τρέχουσα δομή της πλατφόρμας «skateboard» με το πέρασμα των χρόνων θα ξεπεραστεί, ενώ στη συνέχεια συνέκρινε αυτή την εξέλιξη με εκείνη των αεροσκαφών αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Είναι μια απαραίτητη και φυσική πρόοδος. Οι πύραυλοι και τα αεροπλάνα χρησιμοποιούσαν ένα ξεχωριστό κέλυφος για τις δεξαμενές καυσίμων, αλλά τώρα είναι ενσωματωμένο στα φτερά».  
 
Πλέον δεν έχει παρά να περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα πλατφόρμα της Tesla.