Το νέο Ami (αριστερά) αποτελεί την έκδοση παραγωγής του AMI ONE (δεξιά) και αποτελεί ένα σύγχρονο 2CV (στο κέντρο).

Πλήθος δημοσιογράφων από όλη την Ευρώπη βρέθηκε στο πανευρωπαϊκό event που διοργάνωσε η Citroen για να γνωστοποιήσει το πλάνο εξηλεκτρισμού της.

Πρώτη επαφή: Νέο Ami & το πλάνο εξηλεκτρισμού της Citroen

22.955 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/4/2020
 

Η Citroen μπαίνει στην πρίζα: Βρεθήκαμε στο Παρίσι καλεσμένοι από τη Citroen, σε μία εκδήλωση όπου η γαλλική εταιρεία μας αποκάλυψε το πλάνο εξηλεκτρισμού της, το οποίο περιλαμβάνει 6 νέα μοντέλα αρχής γενομένης από το C5 Aircross Plug-In hybrid και το αμιγώς ηλεκτρικό νέο Ami.


Η Citroen σε ένα πανευρωπαϊκό event αποκάλυψε τα πλάνα της, για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της, τα οποία θα είναι «καθαρά», «ισχυρά» και με στιλ. Η παρουσία άλλωστε του CEO της φίρμας, Βίνσεντ Κομπέ, ο οποίος ήταν ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, δείχνει πόσο σοβαρά έχει πάρει η Citroen την προσπάθεια μείωσης των ρύπων, μέσω της ηλεκτρικής ενέργειας, που θα λάβουν τα μοντέλα της.

Μάλιστα το πλάνο της γαλλικής φίρμας, που γιορτάζει τα 100 χρόνια ιστορίας, θέλει την ηλεκτροκίνηση προσιτή για όλο το αγοραστικό κοινό, κάτι που σημαίνει περισσότερες λύσεις αγοράς συγκριτικά με τα σημερινά δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε η Citroen θέλει να αποδείξει το μότο της πως είναι δημοφιλής μάρκα με την αληθινή έννοια της λέξης: που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και τον τρόπο ζωής τους, στοιχείο που είναι η κύρια πηγή έμπνευσης. 

Επίθεση με έξι νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα
Όπως αποκάλυψε ο κ. Κομπέ μέσα στη χρονιά θα δούμε 6 νέα μοντέλα που θα λάβουν την «βοήθεια» της ηλεκτρικής ενέργειας. Η αρχή θα γίνει με την Plug-In υβριδική έκδοση του C5 Aircross, καθώς και την έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού πρωτότυπου AMI ONE, το οποίο μάλιστα αποκαλύφθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια του event. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Spacetourer, αλλά και ενός νέου, επίσης ηλεκτρικού μικρομεσαίου χάτσμπακ. Επιπλέον, η γαλλική φίρμα θα παρουσιάσει την πλήρως ηλεκτροκίνητη έκδοση του Jumpy σε δύο διαφορετικές εκδοχές.

Παράλληλα με την εκδήλωση είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε και με στελέχη της φίρμας, τα οποία μας αποκάλυψαν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά και να δούμε από κοντά την Plug-In υβριδική έκδοση του δημοφιλούς μικρομεσαίου SUV της, C5 Aircross, το οποίο θα διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία έως και 55 χλμ. και την έκδοση παραγωγής του ΑΜΙ ΟΝΕ, το οποίο ονομάζεται Ami. 


«Η Citroen δεν λειτουργεί παραδοσιακά, δηλ. να σκεφτούμε το επόμενο και το μεθεπόμενο C3 π.χ., αλλά είμαστε «alive», προσαρμοζόμαστε, βρίσκουμε λύσεις και τις υλοποιούμε γρήγορα.»

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ