Το πρωτότυπο APM της Toyota αναμένεται να συνδράμει στην εύρυθμη διεξαγωγή των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο (2020).

Πρωτότυπο «Ολυμπιακό» όχημα από τη Toyota

Το πρωτότυπο όχημα «APM» της Toyota αναμένεται να συνδράμει στις μεταφορές των αθλητών αλλά και όλων όσων χρειάζονται εύκολη μετακίνηση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο (2020).

 
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η Toyota, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο (2020), θα προσφέρει έναν στόλο 200 συνολικά πρωτότυπων οχημάτων με την ονομασία «APM» (Accessible People Mover) στην υπηρεσία των ομάδων εκείνων των πολιτών που αναζητούν εύκολους και άνετους τρόπους μετακίνησης όπως π.χ. οι αθλητές, οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με κινητικά προβλήματα, οι έγκυες γυναίκες, οι οικογένειες με μικρά παιδιά κ.ο.κ.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κινητικότητα για όλους» (Mobility for All), η Toyota θα συνδράμει στην εύρυθμη διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του 2020 με τη βέλτιστη λύση στην μεταφορά επιβατών κατά το… τελευταίο χιλιόμετρο (π.χ. από και προς τα στάδια) με ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο όχημα που είναι σε θέση να μεταφέρει τόσο επιβάτες όσο και πάσης φύσεως φορτία (όπως π.χ. οι αποσκευές τους και ο εξοπλισμός των αθλητών).
Με συνολικό μήκος 3,9μ., πλάτος 1,6μ. και ύψος 2,0μ., το πρωτότυπο Toyota APM είναι σε θέση να υποστηρίξει στο εσωτερικό του έως και πέντε επιβάτες και ένα αναπηρικό αμαξίδιο (εκτός του οδηγού) στις 3 σειρές καθισμάτων του ενώ η αυτονομία του ανέρχεται στα 100 χλμ. Το APM μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 19 χλμ./ώρα ενώ είναι ιδιαίτερα ευέλικτο καθώς, ο κύκλος στροφής του δεν υπερβαίνει τα 4,8μ.
Η πρόσβαση των επιβατών μπορεί να γίνει και από τις δύο πλευρές του οχήματος ενώ, αναλόγως της διαρρύθμισης του, μπορεί να φέρει και ειδικές ράμπες για αμαξίδια.