«Σαρώνει» το Renault Zoe στην Ευρώπη

2.399 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/7/2020
 

Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια για τη Renault που ξεπέρασε το ορόσημο των 300.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε πωλήσεις στην Ευρώπη την ίδια στιγμή που το Zoe, το λιλιπούτειο ηλεκτρικό της, κάνει πορεία ρεκόρ με αύξηση σχεδόν 50% παρά την κρίση της πανδημίας.

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που η Renault μπήκε στο χορό των ηλεκτροκίνητων και, σήμερα, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση για την κατασκευή και πώληση 300.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την γαλλική φίρμα στην Ευρώπη. Από αυτά, τα 100.000 Zoe απορροφήθηκαν από τη γαλλική αγορά, αν και αυτό το ορόσημο κατακτήθηκε με τη συνδρομή και των υπόλοιπων πέντε μοντέλων της ηλεκτρικής γκάμας Z.E. της Renault που απαρτίζεται από τα Zoe και Zoe van, Twizy, Twingo Z.E., Kangoo Z.E. και Master Z.E..

Διαβάστε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Renault Zoe

Παράλληλα με την «300άρα», οι άνθρωποι της Renault έχουν έναν ακόμα λόγο να γιορτάσουν, αφού το λιλιπούτειο ηλεκτρικό τους μοντέλου, το Zoe, κατάφερε παρά την πανδημία να χαράξει εξαιρετική εμπορική πορεία το πρώτο εξάμηνο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Zoe αυξήθηκαν περίπου 50% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι, πλησιάζοντας ουσιαστικά μέσα σε 6 μήνες τις ετήσιες πωλήσεις με 37.540 μονάδες, κάτι που αποτυπώνεται καλύτερα στο παρακάτω διάγραμμα.