Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας έχει πλέον ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου Ujina No. 1 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Σε παραγωγή το ηλεκτρικό Mazda MX-30

2.475 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2020
 

Η αντίστροφη μέτρηση για να δούμε στους δρόμους το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της Mazda, το ΜΧ-30, άρχισε καθώς το μοντέλο ξεκίνησε και επίσημα την παραγωγική διαδικασία.


Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας έχει πλέον ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου Ujina No. 1 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας και σε λίγο καιρό οι πρώτες μονάδες αναμένεται να έχουν φτάσει στην Ευρώπη, κύρια αγορά στην οποία απευθύνεται. Σε ότι αφορά τις πρώτες τιμές να τονίσουμε πως στην αγορά της Γερμανίας το χωρίς ρύπους μοντέλο ξεκινά από 33.990 ευρώ.
 
Για αυτούς που δε θυμόνται περί τίνος πρόκειται, να πούμε πως το Mazda MX-30 το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης e-SKYACTIV, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Mazda το μοντέλο που θα προσφερθεί στις ευρωπαϊκές αγορές θα χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 145 ίππους. Το μοτέρ συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5kWh που δίνει αυτονομία κίνησης για 200 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως το 80 τοις εκατό μέσα σε περίπου 40 λεπτά χρησιμοποιώντας γρήγορη φόρτιση DC.
 
Μιλώντας για τις διαστάσεις το μοντέλο έχει μήκος 4.395 χιλιοστά, πλάτος 1.795 χιλιοστά και ύψος 1.570 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό του μετριέται στα 2.655 χιλιοστά. Στο εξωτερικό μέρος αυτό που χαρακτηρίζει το MX-30 είναι οι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, αλλά και η σχεδιαστική γλώσσα Kodo στην οποία βασίζεται.
 
Τέλος η ιαπωνική φίρμα αναφέρει πως το αυτοκίνητο προσφέρει «μία μοναδικά ήσυχη, απρόσκοπτη οδηγική εμπειρία» η οποία εν μέρει οφείλεται στα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας i-Activsense.
 
Οι Ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να κάνουν παραγγελίες για το MX-30, το οποίο θα φτάσει στις αντιπροσωπείες από το φθινόπωρο και μετά.