Sold out σε 10 λεπτά για το ηλεκτρικό Hummer

3.084 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/10/2020
 

Αν και η General Motors παραδέχεται πως δεν έχει ούτε ένα αυτοκίνητο έτοιμο αυτή την στιγμή και ότι δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μία ώρα δοκιμών πάνω στο ηλεκτρικό Hummer, το μοντέλο έγινε sold out μέσα σε 10 λεπτά.


Το νέο GMC Hummer EV παρουσιάστηκε επίσημα, επαναφέροντας στο προσκήνιο το όνομα Hummer και η επιτυχία του είναι δεδομένη αν λάβουμε υπόψη τις αναφορές που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που αναφέρουν πως όλα τα αυτοκίνητα στην έκδοση λανσαρίσματος Edition 1 έγιναν sold out σε 10 λεπτά και ότι η λίστα αναμονής περιλαμβάνει ήδη 1.000 ακόμη άτομα.

Το ηλεκτρικό Hummer θέλει να συνδυάσει την πολυτέλεια με τις off-road δυνατότητες. Η ισχύς προέρχεται από τρεις κινητήρες που παράγουν εκτιμώμενη συνδυασμένη ισχύ 1.014 ίππων και 15.592 Nm ροπής, με το σπριντ 0-96 χλμ./ώρα να γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα. Οι κινητήρες τροφοδοτούνται από μια μπαταρία Ultium που επιτρέπει στο μοντέλο να έχει αυτονομία άνω των 563 χιλιομέτρων.

Πρέπει να σημειώσουμε πάντως πως η General Motors δεν έχει αυτή την στιγμή ούτε ένα αυτοκίνητο παραγωγής έτοιμο και λειτουργικό, όπως παραδέχτηκε η ίδια η εταιρεία χτες. Ο αρχιμηχανικός της GM, κ. Al Oppenheiser δήλωσε: «Περιέργως,  δεν έχουμε έτοιμο ούτε ένα αυτοκίνητο. Κατασκευάζουμε το πρώτο όχημα δοκιμών αυτή την στιγμή. Το Pick-Up που βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο είναι το όχημα που έχουμε για να σας δείξουμε απλά την εμφάνισή του».

Ειδικά οχήματα σαν το Hummer συνήθως δοκιμάζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε πραγματικές συνθήκες πριν λανσαριστούν στην αγορά. Με τον ερχομό του ηλεκτρικού Hummer να έχει οριστεί σε έναν χρόνο από τώρα, η General Motors θα πρέπει να βιαστεί…