Ένα από τα πρώτα Tesla Model Y που έφτασε στον νέο του ιδιοκτήτη.

Θυμίζουμε πως η μάρκα θα προσφέρει το crossover συνολικά σε τέσσερις εκδόσεις.

Το εσωτερικό.

«Σπίτι» τους τα πρώτα Tesla Model Y (+vid)

3.011 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/3/2020
 

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Tesla προέβη στην επίσημη αποκάλυψη του Model Y και σήμερα με ένα πολύ όμορφο βίντεο ανακοίνωσε την έναρξη των παραδόσεων του αμιγώς ηλεκτρικού crossover.


Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς το βίντεο παρουσιάζει το μοντέλο κατά τη διαδικασία παραγωγής, ενώ στη συνέχεια το εμφανίζει να οδηγείται στο δρόμο. Το Model Y το οποίο αισθητικά μας δίνει την εντύπωση ενός υπερυψωμένου Model 3, πιστεύεται από τους ανθρώπους της φίρμας ότι θα αποτελέσει ένα από τα πιο καλοπωλημένα μοντέλα της, αφού υποστηρίζουν πως ο συνδυασμός πρακτικότητας και της προσιτής τιμολόγησης θα προσελκύσει τους καταναλωτές σε όποιες αγορές διατεθεί.
 
Θυμίζουμε πως η μάρκα θα προσφέρει το crossover συνολικά σε τέσσερις εκδόσεις, ωστόσο η βασική του έκδοση Standard Range, που θα κοστίζει στην αγορά των ΗΠΑ από 39.000 δολάρια, θα λανσαριστεί το 2021, ένα χρόνο μετά τις υπόλοιπες. Στην έκδοση αυτή η αυτονομία κίνησης με μία φόρτιση θα ανέρχεται περίπου στα 370 χιλιόμετρα.
 
Από τις τρεις υπόλοιπες εκδόσεις η πιο προσιτή λέγεται Long Range και όπως καταλάβατε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρική αυτονομία, αφού το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί για 540 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον WLTP, με μία μόνο φόρτιση. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το σπριντ από στάση στα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα. Το επόμενο βήμα είναι η Long Range Dual Motor AWD, που μπορεί να έχει μικρότερη ηλεκτρική αυτονομία (στα 505 χλμ) αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις αφού μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόνο 5,1 δευτερόλεπτα. Τέλος, η κορυφαία έκδοση έχει την ονομασία Performance με το Model Y να έχει την δυνατότητα εδώ να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα με την ηλεκτρική του αυτονομία να φτάνει τα 480 χλμ.