Το Audi A1 Sportback.

Στα σκαριά ηλεκτρικό μικρό Audi με 20.000 ευρώ;

2.484 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/2/2020
 

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της φίρμας, η Audi θα έχει την μεγαλύτερη γκάμα αυτοκινήτων σε σχέση με τους ανταγωνιστές της τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε τι σχεδιάζει.


Έτοιμη να επεκτείνει την γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της με ένα ακόμη μοντέλο  που θα χρησιμοποιεί την MEB πλατφόρμα του VW Group είναι η Audi. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Audi έχει στα σχέδιά της να προσφέρει ένα μοντέλο με μήκος στα 4 μέτρα, ένα ηλεκτρικό δηλαδή για την κατηγορία των μικρών, θέλοντας παράλληλα να το κάνει όσο το δυνατόν πιο προσιτό γίνεται στο ευρύ κοινό. Για αυτό η τιμή εκκίνησης λέγεται πως δεν θα ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Μιλώντας στο Auto Express, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi σε θέματα Marketing, κ. Fermín Soneira Santos δήλωσε πως η φίρμα θέλει να χρησιμοποιήσει την MEB πλατφόρμα για όλα τα EV ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα προσέθεσε: «Eάν θέλετε να μιλήσουμε για κατηγορίες, η Audi θα είναι η μάρκα με την μεγαλύτερη γκάμα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας μέσα στα επόμενα χρόνια. Μπορούμε να φτιάξουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα αυτοκίνητα χωρίς επιπλέον έξοδα και επενδύσεις ενώ οι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο. Είναι ένα πλεονέκτημα».

Πηγές κάνουν λόγο πως η MEB πλατφόρμα δεν δίνει μεγάλες επιλογές στους σχεδιαστές για να διαφοροποιούν την εξωτερική σχεδίαση των αυτοκινήτων που βασίζονται πάνω σε αυτή, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στα ηλεκτρικά μοντέλα όλων των εταιρειών του VW Group. Η Αudi συνεπώς, για να κάνει την διαφορά, θα βασιστεί πάνω στην χρησιμοποίηση ποιοτικότερων υλικών και στον μεγαλύτερο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Η Αudi πιστεύει πως αυτή την στιγμή, αυτοί που θα αγοράσουν κάποιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πρόθυμοι να το κάνουν για ένα πιο premium μοντέλο. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μικρό Audi δεν θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία από 240 χιλιόμετρα. Αυτό θα είναι εμπόδιο για την εμπορική του επιτυχία στις ΗΠΑ, ωστόσο φαίνεται πως η γερμανική φίρμα το προορίζει έτσι και αλλιώς για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.