To ID.4 concept.

Στα σκαριά το VW ID.4 GTX

3.511 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/3/2020
 

Παρά τις φήμες που ανέφεραν πως το ID.3 θα γίνει το πρώτο ηλεκτρικό της VW που θα λάβει έκδοση επιδόσεων, η φίρμα φαίνεται πως προτιμά το ID.4. Γιατί όμως;

Ο επικεφαλής Tεχνολογίας της Volkswagen, κ. Matthias Rabe, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η εταιρεία έχει επιλέξει να κατασκευάσει την πρώτη ηλεκτρική έκδοση επιδόσεων πάνω στο ID. 4, ένα SUV μήκους 4,6 μέτρων, ώστε να μπορεί να εξοπλιστεί παράλληλα με το σύστημα τετρακίνησης της φίρμας.

Η Volkswagen πρόκειται να εισαγάγει το έμβλημα GTX για μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων υψηλών επιδόσεων. Αλλά ενώ το μικρομεσαίο ID. 3 φαινόταν αρχικά η λογική επιλογή, ο Rabe επιβεβαίωσε ότι το πρώτο EV επιδόσεων της Volkswagen θα βασιστεί πάνω σε ένα από τα δύο SUV που θα βασιστούν πάνω στο ID Crozz.

O Rabe είπε ότι το ID. 4 έλαβε το χίσμα διότι θα έχει δύο μοτέρ που θα του προσφέρουν τετρακίνηση και πρόσθετη ισχύ, ενώ αντίθετα, το ID. 3 θα είναι διαθέσιμο μόνο με ένα μοτέρ που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα.  «Αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε τετρακίνηση για καλύτερη απόδοση», δήλωσε ο Rabe, «Πήγα πρόσφατα να το δοκιμάσω. Έχει φανταστική απόκριση και μπορείς να κάνεις φανταστικά drift. Είναι εύκολο να το ελέγξεις και θα κάνει ακριβώς αυτό που του λέτε».

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν οι εκδόσεις επιδόσεων έχουν μέλλον σε ό,τι αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα ο ίδιος δήλωσε: «Με την ηλεκτροκίνηση θα γίνουν διαθέσιμες νέες δυνατότητες. Στην οικογένεια ID. θα υπάρχουν σίγουρα εκδόσεις επιδόσεων αλλά με διαφορετική φιλοσοφία».