Η ψηφιακή εικόνα του γαλλικού περιοδικού που δείχνει πως θα μπορούσε να μοιάζει το 208 PSE.

Στα σκαριά το «καυτό» Peugeot 208 PSE

10.733 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2021
 

Μια έκδοση επιδόσεων με ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο θα προσφέρει στο 208 η Peugeot, όταν έρθει η ώρα για την ανανέωση του εκπρόσωπού της κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων πόλης. Διαβάστε όλα όσα γνωρίζουμε.

Εδώ και καιρό να γνωρίζουμε πως η Peugeot δεν πρόκειται να προσφέρει κάποια νέα GTi έκδοση στα μοντέλα της, αφού έχει πάρει απόφαση να προσφέρει μόνο εξηλεκτρισμένες εκδόσεις επιδόσεων κάτω από το έμβλημα της Peugeot Sport Engineered (PSE). Η γαλλική φίρμα δεν φαίνεται να έχει θέσει σε προτεραιότητα μια τέτοια έκδοση για το νέο 308, σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες, πρέπει να περιμένουμε μια έκδοση PSE για το 208 μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως αναφέρει το αξιόπιστο περιοδικό L' Argus, η Peugeot σχεδιάζει να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση επιδόσεων PSE στο 208, όταν το γαλλικό μικρό λανσαριστεί στην ανανεωμένη του έκδοση το 2023. Ο François Wales, ο διευθυντής της Peugeot Sport είχε δηλώσει μάλιστα ότι το Peugeot 208 PSE θα είναι πιο αποδοτικό από 208 GTi, εννοώντας πως, ακόμα και εάν το ηλεκτρικό μοτέρ που θα τοποθετηθεί δεν θα αποδίδει περισσότερη ισχύ, το 208 PSE θα είναι σε θέση να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα αρκετά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα χάρη στην άμεση ροπή που θα προσφέρει ο ηλεκτρικός κινητήρας του.

Αναπόφευκτα, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση επιδόσεων του 208 θα εξοπλιστεί με μεγαλύτερη μπαταρία που πιθανότατα θα αυξήσει το βάρος του αυτοκινήτου ενώ μυστήριο παραμένει ποια θα είναι η αυτονομία που θα προσφέρει. Η Peugeot βρίσκεται αυτή την στιγμή σε συζητήσεις ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην τοποθέτηση μιας μπαταρίας που θα προσφέρει περισσότερη ενέργεια, στην οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου και στην ισχύ που θα διαθέτει το κινητήριο σύνολό του.

Είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ποιες θα είναι οι διαφορές στην εμφάνιση που θα έχει το ανανεωμένο Peugeot 208 και η έκδοση PSE. Σίγουρα, το 208 facelift θα λάβει το νέο έμβλημα της φίρμας στην γρίλια του ενώ στην έκδοση PSE, το γαλλικό μικρό θα γίνει πιο επιθετικό.