Οι σταθμοί φόρτισης είναι εμπνευσμένοι από τα pit stop στη Formula 1.

Σταθμούς φόρτισης με έμπνευση από τη F1 λανσάρει η Hyundai

2.956 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/4/2021
 

Πέραν των ηλεκτρικών μοντέλων η Hyundai ετοιμάζεται να λανσάρει και τους δικούς της σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι όπως φαίνεται είναι εμπνευσμένοι από το πρωτάθλημα της Formula 1!


Στην προεπισκόπηση ενός από τους σταθμούς φόρτισης που θα λανσάρει σε ολόκληρη τη Νότια Κορέα φέτος, προχώρησε η Hyundai, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάπτυξη υποδομών φόρτισης που έρχονται ως συνέχεια του δρόμου που έχει χαράξει προς τον εξηλεκτρισμό της.
 
Όπως έγινε γνωστό, ο σταθμός φόρτισης της κορεατικής μάρκας ονομάζεται E-pit και έχει εμπνευστεί από τους χώρους των pit stop της Formula 1. Σε αυτό συνηγορούν και οι ταχύτητες φόρτισης, καθώς οι ιδιοκτήτες των μοντέλων της εταιρείας με δυνατότητα φόρτισης 800 volt μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους στο 80% μέσα σε μόλις 18 λεπτά. Τα συμβατά οχήματα μπορούν επίσης να φορτιστούν για μόλις 5 λεπτά και στη συνέχεια να διανύσουν απόσταση 100 χιλιομέτρων.
 
Η Hyundai θα δημιουργήσει 12 σταθμούς E-pit με συνολικά 72 σημεία φόρτισης σε 12 διαφορετικούς σταθμούς ΣΕΑ σε αυτοκινητοδρόμους σε ολόκληρη την Νότια Κορέα αυτόν τον μήνα. Παράλληλα θα κατασκευάσει επίσης οκτώ ακόμη σταθμούς με 48 φορτιστές σε αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.
 
Η Korea Times αναφέρει ότι η Hyundai εισάγει επίσης μια υπηρεσία ψηφιακής πληρωμής που θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν αυτόματα χρεώσεις επαναφόρτισης μέσω μιας εφαρμογής για κινητά. Παράλληλα από τα ΜΜΕ της ασιατικής χώρας επισημαίνεται πως έχοντας εξειδικευμένους σταθμούς φόρτισης σαν αυτούς της Hyundai είναι ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς πάνω από το 60% των ανθρώπων ζουν σε διαμερίσματα και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να βασίζονται στην επαναφόρτιση των οχημάτων τους στο σπίτι, κάτι που σίγουρα ισχύει και σε άλλες χώρες και πόλεις του πλανήτη.
 
Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν η Hyundai θα κατασκευάσει παρόμοιους σταθμούς φόρτισης σε άλλες χώρες και φυσικά στην Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο