Στην Ελλάδα τα ανανεωμένα smart EQ (+τιμές)

8.826 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/1/2020
 

Τα ανανεωμένα ηλεκτρικά smart EQ fortwo και forfour ξεκινούν την εμπορική τους πορεία στην εγχώρια αγορά, μετά και την ανακοίνωση των τιμών τους από την ελληνική αντιπροσωπεία.


Η smart έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό το σταδιακό πέρασμά της στην ηλεκτρική εποχή, αποχαιρετώντας στην ουσία τους θερμικούς κινητήρες μια για πάντα. Τα ανανεωμένα ηλεκτρικά smart EQ πατάνε, λοιπόν, τους τροχούς τους στη χώρα μας σηματοδοτώντας επίσημα την αρχή της καριέρας τους με τιμές που ξεκινούν λίγο κάτω από τις 25 χιλιάδες ευρώ.

Αναφορικά με το κομμάτι του συστήματος κίνησης, εκεί συναντούμε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 17,6 kWh που τροφοδοτεί με ενέργεια το ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο με τη σειρά του προσφέρει 82 ίππους και 160 Nm ροπής. Η κορυφαία ταχύτητα ανέρχεται στα 130 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία κίνησης για το EQ ForTwo φτάνει τα 159 χιλιόμετρα, για το EQ ForTwo Cabrio τα 157 χιλιόμετρα και για το EQ ForFour τα 153 χιλιόμετρα.

Στο αισθητικό κομμάτι έχει γίνει ένα λίφτινγκ με τα λιλιπούτεια μοντέλα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρείας. Αυτό που ξεχωρίζει στον πρόβολο είναι η ανασχεδιασμένη μάσκα με τους νέους προφυλακτήρες, την οβάλ γρίλια και τους προβολείς ομίχλης που την πλαισιώνουν. Στο πίσω μέρος συναντούμε νέα φωτιστικά σώματα, που χωρίζονται σε τέσσερα κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των φλας. 

Περνώντας στην καμπίνα, ένα νέο και πιο εύχρηστο σύστημα ψυχαγωγίας βρίσκεται στην «καρδιά» πίσω από την οθόνη 8 ιντσών που δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό, ικανό να συνδεθεί με το smartphone του οδηγού. Επίσης οι σχεδιαστές δημιούργησαν μια νέα κεντρική κονσόλα, η οποία διαθέτει ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο μπροστά από τον επιλογέα ταχυτήτων.

Τέλος η εταιρεία αναφέρει πως με τον προαιρετικά ενσωματωμένο φορτιστή 22 kW που διαθέτει λειτουργία γρήγορης φόρτισης επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από 10% έως 80% σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Δείτε τον πίνακα με τις τιμές των ανανεωμένων ηλεκτροκίνητων smart EQ στην Ελλάδα:
Έκδοση Τιμή σε ευρώ
smart fortwo coupe EQ 24.990
smart fortwo cabrio EQ 28.490
smart forfour EQ 25.675