Τα σχέδια που έχουν υπάρξει αναφορικά με το «Landjet».

Στο Αννόβερο η παραγωγή του «Landjet»

1.782 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/11/2020
 

Μια νέα ηλεκτρική ναυαρχίδα αναμένεται να κατασκευάσει ο Όμιλος Volkswagen, μοντέλο το οποίο θα αναπτυχθεί για τις Audi, Porsche και Bentley που βρίσκονται υπό την σκέπη του.

Η Audi εδώ και αρκετό καιρό «τρέχει» ένα πρότζεκτ με την ονομασία Artemis η εξέλιξη του οποίου θα ευνοήσει όλες τις μάρκες που βρίσκονται υπό τη σκέψη του VW Group. Μέρος του έργου αυτού είναι και ένα ηλεκτρικό SUV με την ονομασία «Landjet» που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα των Audi, Porsche και Bentley, καθώς το εν λόγω μοντέλο θα προσφερθεί σε τρεις παραλλαγές από τις προαναφερόμενες μάρκες.
 
Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η Handelsblatt και τα τρία αυτοκίνητα θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της VW στο Αννόβερο της Γερμανίας, καθώς όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Autonews Europe τα εργοστάσια των υπόλοιπων μαρκών είναι πολύ μικρά για να φιλοξενήσουν την παραγωγή του. Μάλιστα η συγκεκριμένη είδηση φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από δηλώσεις στελέχους του VW Group. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα είναι αυτό που θα φιλοξενήσει και την παραγωγή του  ID Buzz, του ηλεκτρικού βαν της VW.
 
Σε ότι αφορά το «Landjet», οι αναφορές που υπάρχουν κάνουν λόγο για ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV με τρεις σειρές καθησμάτων που θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες. Η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 650 χιλιόμετρα, ενώ αρχικά το μοντέλο θα κυκλοφορήσει με το λογότυπο της Audi το 2024, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα αντίστοιχα μοντέλα των Porsche και Bentley.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το «Landjet» θα είναι σεντάν και όχι SUV. Όμως οι τρεις σειρές καθισμάτων, μία δήλωση της VW πως θα κατασκευάσει τρία ηλεκτρικά μοντέλα D-SUV για άλλες μάρκες του ομίλου στο Αννόβερο και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Bentley, Adrian Hallmark που έχει ήδη μιλήσει για μια μελλοντική ηλεκτρική ναυαρχίδα με αμάξωμα SUV, δείχνουν πως το «Landjet» θα είναι εν τέλει ένα SUV.