To teaser της Lister.

Supercar ετοιμάζει η Lister

2.259 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2020
 

H Lister εδώ και καιρό ανέφερε πως ήθελε να κατασκευάσει κάποιο supercar αλλά τα project της δεν προχωρούσαν. Τώρα φαίνεται πως τα πράγματα θα έχουν καλύτερη κατάληξη.

Mια ψηφιακή εικόνα με περιγραφή «η έρευνα για ένα ηλεκτρικό supercar» αποκάλυψε η Lister θέλοντας να δώσει στο κοινό μια γεύση για το νέο μοντέλο που φαίνεται πως ετοιμάζει για να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η Lotus Evija.

Eνώ λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να δούμε δεν υπάρχουν, η εξόχως αεροδυναμική σχεδίαση που υιοθετεί το supercar μας κάνει να καταλάβουμε ότι θα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με αρκετές αγωνιστικές καταβολές. Αυτό φανερώνει τουλάχιστον ο πολύ περίπλοκος σχεδιαστικά πίσω διαχύτης που προδίδει πως οι μηχανικοί της Lister έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πως θα είναι περισσότερο αποδοτική η ροή του αέρα όταν αυτή περνά κάτω από το αυτοκίνητο.

Το ψηφιακό μοντέλο έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Storm II που είχε έρθει στη δημοσιότητα μετά από ένα ποστάρισμα του αφεντικού της Lister, Lawrence Whittaker, στο twitter. Tο όνομα αυτό είναι μνεία στο πρώτο Lister Storm, ένα αυτοκίνητο που συμμετείχε σε πολλούς αγώνες Αντοχής στις αρχές της δεκαετίας του 1990, εξοπλισμένο με έναν V12 κινητήρα 7,0 λίτρων από την Jaguar. Με τα σημερινά δεδομένα πάντως, το πιθανότερο είναι η Lister να προτιμήσει κάποιο ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο.

Η Lister σχεδιάζει εδώ και καιρό να παρουσιάσει κάποιο supercar. Το 2014, ο Whittaker εξέφραζε την πεποίθησή του πως η Lister θα αποκάλυπτε ένα μοντέλο απόδοσης 1.000 ίππων.