Η Toyota παρουσίασε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτότυπο «e-Palette Concept» στην Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2018» στο Λας Βέγκας (9-12 Ιανουαρίου).

Συνεργασία Τοyota με την Softbank

Η Toyota και η εταιρεία επενδύσεων στον τομέα της τεχνολογίας Softbank συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη μιας νέας εταιρείας που θα προσφέρει ποικιλία υπηρεσιών.

 
Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Monet Technologies και θα δημιουργηθεί πριν από το τέλος του 2018 με το 50,25% να ανήκει στην Softbank και το υπόλοιπο 49,75% στην Toyota. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να δαπανήσουν μόνο περίπου 17,5 εκατομμύρια δολάρια αρχικά, αλλά θα αυξήσουν το ποσό ανάλογα από την επιτυχία του εγχειρήματος.

Η Softbank είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες παγκοσμίως, με την τελευταία κίνηση της να είναι η επένδυση 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην αυτοκινητοβιομηχανία Cruise, η οποία σήμερα συνδέεται με τη General Motors και την Honda.

Όσο για τη νέα εταιρία Monet, αρχικά θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς στην Ιαπωνία για πολλούς δημόσιους οργανισμούς και εταιρείες Ωστόσο, ήδη από το 2020, η Monet θα δρομολογήσει μια αυτόνομη υπηρεσία παράδοσης με βάση την ηλεκτρική πλατφόρμα της Toyota, ένα αυτοκινούμενο λεωφορείο που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτό το έτος. Η Monet αναμένεται να προσφέρει αρχικά αυτές τις υπηρεσίες μόνο στην Ιαπωνία, το σχέδιο είναι να επεκταθεί παγκοσμίως.

"Η Softbank και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα μόνες", δήλωσε ο Junichi Miyakawa, ο CTO της Softbank, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της Monet. "Είναι καλύτερα να συνεργαστούμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε τους πιο προηγμένους παίκτες του εξωτερικού. "