To νέο e-Partner θα έχει αυτονομία έως και 275 χλμ. και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 136 ίππων.

Με το νέο e-Vanette της, η Peugeot διεκδικεί ένα ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο στην πανευρωπαϊκά –ταχύτατα αναπτυσσόμενη- αυτήν αγορά.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών θα μπορεί να προσφέρει ένα πλήρως ψηφιακό «περιβάλλον εργασίας» στον οδηγό.

Για την φόρτιση των μπαταριών του στο 80% της χωρητικότητας τους σε παροχή 100kW, θα επαρκούν μόλις 30 λεπτά της ώρας.

Τα Vanettes «e»ξελλισσονται!

Η Peugeot Professionnel αποκάλυψε το νέο e-Partner ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.

 
Η κατηγορία των Vanettes κατέγραψε περισσότερες από 613.000 πωλήσεις οχημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το 2019 και το Partner ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις σε αυτήν.
Με δεδομένο μάλιστα ότι το 80% των επαγγελματιών οδηγών που τα χρησιμοποιούν, δεν διανύουν περισσότερα από 200 χλμ. σε ημερήσια βάση, η νέα, αμιγώς ηλεκτροκίνητη, έκδοση «e-Partner» του γαλλικού μοντέλου, μάλλον φαντάζει ως… μονόδρομος.
Σχεδιασμένο για να ανταποκριθεί σε μια τεράστια γκάμα χρήσεων, είναι σε θέση να αναπτύξει ταχύτητα έως και 130 χλμ./ώρα, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 11,2 δλ. ενώ για τη φόρτιση των μπαταριών του σε ποσοστό 80% σε παροχή ισχύος 100kW, θα επαρκούν μόλις 30 λεπτά της ώρας!
Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του οχήματος, το εξαιρετικό σε εργονομία και διαδραστικότητα «I-Cockpit» της Peugeot, βελτιώνεται περαιτέρω καθώς το νέο e-Partner θα μπορεί να αποκτηθεί με ένα 100% ψηφιακό… περιβάλλον εργασίας για τον οδηγό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μια οθόνη αφής 10 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, με εξαιρετικά γραφικά και λειτουργίες.
Την ίδια στιγμή, η μεσαία θέση στο διπλό κάθισμα του συνοδηγού έχει βελτιωθεί σε διαστάσεις, δεδομένου ότι πλέον απουσιάζει το χειρόφρενο (είναι ηλεκτρικό). Συνολικά, έχουν προβλεφθεί αποθηκευτικοί χώροι με όγκο 113 λτ. εντός της καμπίνας, όπως π.χ. ένας κλειστός χώρος κάτω από το κάθισμα για τον μεσαίο επιβάτη.
Το νέο ηλεκτροκίνητο Vanette της Peugeot θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 100kW (136 ίπποι) που αποδίδει μέγιστη ροπή 260Nm ο οποίος, χάρη σε μια συστοιχία μπαταριών 50kWh είναι σε θέση να προσφέρει αυτονομία έως και 275 χλμ.
Με δύο μήκη αμαξώματος (4,40 ή 4,75μ.) θα προσφέρει ωφέλιμο χώρο φόρτωσης με μήκος από 1.817 – 2.167 χλστ. που μπορεί να αυξηθεί στα 3.090 – 3.440 χλστ. χάρη στο αναδιπλούμενο κάθισμα του συνοδηγού. Αναλόγως, ο ωφέλιμος όγκος κυμαίνεται από τα 3,3 – 4,4 κ.μ.
Το μεικτό βάρος του κυμαίνεται από τα 2.366 – 2.396 κιλά με το μέγιστο ωφέλιμο να διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 800 κιλά για την έκδοση με κοντό μεταξόνιο και στα 750 κιλά για την έκδοση με μακρύ μεταξόνιο.
Παράλληλα, το νέο e-Partner είναι σε θέση να έλξει φορτία βάρους έως και 750 κιλών.
Τέλος, περιττεύει να αναφέρουμε πως το νέο e-Vanette της Peugeot θα προσφέρεται με μια πλούσια ποικιλία ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης του έργου του οδηγού.