Η εν λόγω ήπια υβριδική έκδοση του ΜΧ-30 έκανε την πρεμιέρα της στην αγορά της Ιαπωνίας.

Το Mazda MX-30 έγινε ήπια υβριδικό

11.372 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 9/10/2020
 

«Χαρακτήρα» όχι όμως εμφάνιση άλλαξε το MX-30 της Mazda, το οποίο αν και μας συστήθηκε ως αμιγώς ηλεκτρικό, εξοπλίστηκε με κινητήρα καύσης και έκανε το ντεμπούτο του και ως ήπια υβριδικό!


Η εν λόγω ήπια υβριδική έκδοση του ΜΧ-30 έκανε την πρεμιέρα της στην αγορά της Ιαπωνίας. Όπως ανακοινώθηκε συνδυάζει τον 2λιτρο κινητήρα άμεσου ψεκασμού Skyactiv-G, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 5.1 kW ως βοήθεια, αλλά και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 24 βολτ. Η φίρμα δεν ανέφερε περισσότερα στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις, είπε όμως πως το ήπια υβριδικό MX-30 θα διατίθεται στην ασιατική χώρα από 2.420.000 γιεν (19.464 ευρώ περίπου) και θα είναι διαθέσιμο τόσο με κίνηση στους δύο, όσο και στους τέσσερις τροχούς.
 
Ωστόσο να σημειωθεί πως η Mazda δεν σταματά εδώ τα σχέδιά της για το νέο της SUV. Όπως γνωστοποίησε θα καταστήσει το MX-30, το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει έναν ανανεωμένο περιστροφικό κινητήρα, ο οποίος θα εισαχθεί ως range-extender από το 2022 και έπειτα. Έτσι επιβεβαιώθηκε και επίσημα η επιστροφή του wankel κινητήρα, έστω και χωρίς να αποτελεί τη βασική πηγή ισχύος.
 
Τέλος, μένοντας πάντα στην αγορά της Ιαπωνίας η Mazda θα λανσάρει το αμιγώς ηλεκτρικό MX-30 το επόμενο έτος αλλά στο πλαίσιο προγραμμάτων μισθώσεων.