Το Mazda MX-30 χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 143 ίππους.

Το Mazda MX-30 φτάνει στην Ελλάδα (+τιμές)

8.879 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/9/2020
 

Το MX-30 αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Mazda αφού είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας που μπαίνει σε ευρεία παραγωγή. Μάθετε τις τιμές του στην Ελλάδα.


Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mazda έρχεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και η εταιρεία το καλωσορίζει ανακοινώνοντας τις τιμές με τις οποίες θα διατίθεται στην χώρα μας.

Το Mazda MX-30 χρησιμοποιεί ένα μόνο ηλεκτρικό κινητήρα που προσφέρει 143 ίππους. Το μοτέρ συνδυάζεται με μπαταρία ιόντων λιθίου 35,5kWh που δίνει αυτονομία κίνησης για περίπου 209 χιλιόμετρα. Σε ότι αφορά τη φόρτιση, το μοντέλο μπορεί να προβεί στην πλήρωση της μπαταρίας με χρήση εναλλασσόμενου ρεύματος ή ταχείας φόρτισης. Επίσης η μάρκα αναφέρει πως υποστηρίζεται φόρτιση AC έως 6,6kW.

To ηλεκτρικό crossover θα διατίθεται σε δύο βασικές εκδόσεις εξοπλισμού (GT και GT Plus) και με τρία προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού Luxury Modern, Luxury Vintage και Premium.

To ΜX-30 στην βασική έκδοση GT τιμάται από 37.590 ευρώ αλλά με την κρατική επιδότηση των 4.547 ευρώ και τα 1.000 ευρώ από το πρόγραμμα απόσυρσης, η τιμή μπορεί να φτάσει τις 32.043 ευρώ. H GT Plus εξοπλιστική έκδοση μπορεί να αποκτηθεί από 38.490 ευρώ ή με 32.834 ευρώ με την κρατική επιδότηση και το πρόγραμμα απόσυρσης αλλά με τα όλα τα προαιρετικά πακέτα επιλεγμένα η τιμή μπορεί να φτάσει τις 42.290 ευρώ ή τις 36.174 ευρώ με την κρατική επιδότηση και τα 1.000 της έκπτωσης από την απόσυρση ενός παλιάς τεχνολογίας αυτοκινήτου.

Η βασική έκδοση GT περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 18άρες ζάντες, LED φώτα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών, κεντρική έγχρωμη οθόνη 8,8 ιντσών , αυτόματο κλιματισμό, δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, αυτόματο κλείδωμα, σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα, 8 ηχεία, και πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφαλείας. Η GT Plus περιλαμβάνει επιπλέον καθαριστήρα προβολέων, θερμαινόμενους και ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, μπροστινή υποδοχή ρεύματος 150W, θερμαινόμενα μπροστινά καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, αποπάγωση υαλοκαθαριστήρα κ.α.