Με ελαφρύ καμουφλάζ έφτασε στις ΗΠΑ το πρώτο Nikola Tre του 14μελούς στόλου «Alpha».

Το Nikola Tre βρίσκεται ακόμα σε πρωτότυπη μορφή και υποβάλλεται σε δοκιμές, προκειμένου να λανσαριστεί το 2021.

Το Nikola Tre θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Iveco, στο Ουλμ της Γερμανίας.

Μεγαλοστέλεχος της εταιρείας, αποκάλυψε στα social media πως το BEV φορτηγό φέρει μπαταρίες χωρητικότητας 720 kWh.

H Nikola Motor ειδικεύεται στην υδρογονοκίνηση και πρόσφατα υπέγραψε μια συνεργασία με την General Motors για την προμήθεια κυψελών καυσίμου.

Το Nikola Tre δοκιμάζεται στις ΗΠΑ

Ξεκίνησαν στις ΗΠΑ οι δοκιμές του Nikola Tre, του ηλεκτρικού (BEV) φορτηγού που θα παράγεται από την Iveco για λογαριασμό της αμερικανικής start-up εταιρείας

 
Κάνοντας χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η Nikola Motor Company ενημέρωσε πως το πρώτο -από τα συνολικά 14- Nikola Tre σε πρωτότυπη μορφή, πάτησε επί αμερικάνικου εδάφους.
Το ταξίδι από το Ουλμ της Γερμανίας, όπου θα κατασκευάζεται το ηλεκτρικό φορτηγό από την Iveco, διήρκησε πέντε ημέρες. Το δεύτερο Nikola Tre του στόλου που η εταιρεία ονομάζει «Alpha», αναμένεται στις ΗΠΑ μέχρι την πρωτοχρονιά. Σημειώνεται, πως οι δοκιμές λαμβάνουν χώρα στην πίστα του Φοίνιξ, όπου εξετάζεται μεταξύ άλλων, το σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδηση, η μονάδα ελέγχου του οχήματος και οι συνδέσεις μεταξύ μετατροπέων και ηλεκτρικού άξονα (E-Axle).
Μετά τις δοκιμές στις ελεγχόμενες συνθήκες της πίστας, θα ακολουθήσουν και αυτές που θα λάβουν χώρα σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή στον δρόμο, ενώ το εμπορικό ντεμπούτο του ηλεκτρικού φορτηγού προγραμματίζεται για το 2021. Σύμφωνα με τον κ. Umran Ashraf, Global Head of Vehicle & Powertrain Engineering της εταιρείας, το Tre εξοπλίζεται με μπαταρίες χωρητικότητας 720 kWh.