Το Tesla Cybertruck έγινε τροχόσπιτο! (+vids)

Χάρη στο ειδικό σύστημα «Cyberlandr» που ενσωματώνεται στον χώρο φόρτωσης του, το ηλεκτρικό Pick-Up της Tesla μπορεί να μετατραπεί σε ένα –άκρως ιδιαίτερο- αυτοκινούμενο τροχόσπιτο!

 
Παρά το γεγονός ότι το νέο ηλεκτρικό Pick-Up της Tesla με την ονομασία «Cybertruck» δεν αναμένεται να αρχίσει να παράγεται πριν από το 2022, ήδη παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερη διασκευή του, που χάρη σε ένα ειδικό σύστημα με την ονομασία «Cyberlandr», το μετατρέπει σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο!
Το άκρως ενδιαφέρον στοιχείο της εν λόγω διασκευής είναι πως η δομή της είναι πτυσσόμενη, γεγονός που της επιτρέπει να αναδιπλώνεται πλήρως εντός του χώρου φόρτωσης του Cybetruck κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.
Ωστόσο, όταν ο χρήστης το επιθυμεί, το σύστημα Cyberlandr αυξάνει το ύψος στο τετραπλάσιο και το μήκος του στο διπλάσιο, δημιουργώντας μια άκρως λειτουργική καμπίνα δύο(!) δωματίων επί της καρότσας του Cybertruck, ενός πολυχρηστικού χώρου (καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο) και μιας μικροσκοπικής τουαλέτας.
Στον πρώτο χώρο ενσωματώνονται στοιχεία όπως ένας πάγκος κουζίνας με ενσωματωμένο ψυγείο, νεροχύτη και εστίες μαγειρέματος. Αξίζει δε να σημειώσουμε το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο των συστημάτων που ενσωματώνονται στο Cyberlandr καθώς π.χ. η βρύση ελέγχεται ανέπαφα ή/και με φωνητικές εντολές! Αντίστοιχα, το επενδυμένο με πλακάκια πορσελάνης δάπεδο φέρει ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης ενώ, οι γυάλινες επιφάνειες είναι ηλεκτροχρωματικά ρυθμιζόμενες και μπορούν να μεταβάλλον την διαφάνεια τους. Αντίστοιχα, ειδικές αναδιπλούμενες καρέκλες συμβάλλουν στην καλύτερη χωροταξική διαρρύθμιση του εσωτερικού προκείμενου, αναλόγως των περιστάσεων να διασφαλίζεται η ύπαρξη ενός διπλού κρεβατιού.
Φυσικά, στον εξοπλισμό έχει προβλεφθεί και τηλεόραση (32 ιντσών) ενώ ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών στην οροφή, φροντίζει για την παροχή ενέργειας στις –πλήρως ηλεκτρικές- συσκευές του Cyberlandr.
Υψηλής τεχνολογίας είναι και η μικροσκοπική τουαλέτα / μπάνιο που φέρει η εν λόγω μετατροπή καθώς μεταξύ άλλων, ενσωματώνει ένα ειδικό σύστημα «αυτό-καθαρισμού» της τουαλέτας, χάρη στο οποίο δεν απαιτείται δεξαμενή λυμάτων(!). Παράλληλα, ένα ειδικό σύστημα φίλτρων –τεσσάρων σταδίων- αποτελεί εχέγγυο για την επαναχρησιμοποίηση του νερού στην ντουζιέρα!
Σε κάθε περίπτωση, πολλά από τα δεδομένα που ενσωματώνει το σύστημα Cyberlandr ενδεχομένως να μεταβληθούν δεδομένου ότι η Tesla δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σαφείς λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Cybertruck ωστόσο, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως το αρχικό κόστος του συστήματος «Cyberlandr» θα πρέπει να υπολογίζεται 50.000 δολάρια περίπου…
Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το σύστημα Cyberlandr που μετατρέπει το Tesla Cybertruck σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, μπορείτε να δείτε στα video που σας προσφέρουμε: