Η Α 250 e sedan συνδυάζει μοναδικά τη χαμηλή κατανάλωση και τις σπορ επιδόσεις που απορρέουν από τα 218 άλογα και τα 450 Nm ροπής του Plug-in υβριδικού της συστήματος.

Η Α 250 e εστιάζει στην ηλεκτρική οδηγική απόλαυση και στην πρακτικότητα, όπως καταδεικνύουν τα 65-74 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας.

Όπως και τα άλλα μοντέλα της σειράς EQ Power, έτσι και η B 250 e χρησιμοποιεί Plug-in υβριδική τεχνολογία τρίτης γενιάς, που συνδυάζει μεγάλη αυτονομία, χαμηλή κατανάλωση και υψηλές επιδόσεις.

Η Plug-in υβριδική έκδοση των C-Class Sedan και C-Class Estate αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, καθώς η τεχνολογία EQ Power διατίθεται σε συνδυασμό με πετρελαιοκινητήρα (300 de με 306 ίππους) ή βενζινοκινητήρα (300 e με 320 ίππους).

Η CLA 250 e με την κουπέ αισθητική και την ελκυστική της σχεδίαση χαρίζει συναρπαστικές επιδόσεις με κατανάλωση μόλις 1,3-1,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 38 γρ./χλμ.!

H υπερπολυτελής λιμουζίνα E-Class, καταφέρνει το εξαιρετικό για το μέγεθός της νούμερο κατανάλωσης του 1,5-1,8 λτ./100 χλμ (Ε 300 e) και 1,2-1.4 λτ./100 χλμ. (Ε 300 de).

Η πολυτάλαντη GLA 250 e ενσωματώνει τον ηλεκτρισμό στις αρετές των SUV μοντέλων. Έτσι συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα) με μια μέση κατανάλωση μόλις 1,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 31 γρ./χλμ.!

Εκρηκτικές επιδόσεις, απαράμιλλο στυλ και τετρακίνηση με μόλις 2,0-2,8 λτ./100 χλμ. και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για 41-50 χιλιόμετρα.

H ηλεκτρική αυτονομία των Μercedes-Benz GLE 300 e/ 300 de 4ΜΑΤΙC Coupe φτάνει και τα 100 χιλιόμετρα!

ΕQ Power: Τα αδύνατα, δυνατά με την Plug-in υβριδική τεχνολογία της Mercedes

46.365 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/10/2020
 

Η τρίτης γενιάς Plug-in υβριδική τεχνολογία της Mercedes-Benz γεφυρώνει με τον πιο high-tech και αποδοτικό τρόπο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης του σήμερα με το αμιγώς ηλεκτρικό αύριο.

Η Mercedes-Benz, η πολυτελής φίρμα που έχει συνδέσει το όνομά της με την καινοτομία στην αυτοκίνηση, έχει δημιουργήσει τη σειρά EQ Power και η οποία αφορά σε επαναφορτιζόμενες από την πρίζα Plug-in Hybrid εκδόσεις των μοντέλων της. Μάλιστα μέχρι το τέλος του 2020, η τεχνολογικά εξελιγμένη αυτή σειρά  θα απαριθμεί πάνω από 20 επιλογές, σε όλο το φάσμα των κατηγοριών. Χάρη στις προηγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να φορτιστούν σε σύντομο χρόνο και σε οποιαδήποτε πρίζα -όπως ένα smartphone-, η σειρά EQ Power «παντρεύει» τους συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης του σήμερα με την ηλεκτροκίνηση του αύριο βοηθώντας έτσι τους καταναλωτές να εξοικειωθούν σχετικά από τη μια και να μην έχουν το άγχος της αυτονομίας από την άλλη. Με άλλα λόγια χάρη στα Plug-in Hybrid μοντέλα της Mercedes-Benz mέσα στην πόλη κινήσαι αθόρυβα, με το ελάχιστο δυνατό κόστος και με μηδενικούς ρύπους. Από την άλλη σε μεγάλες αποστάσεις εκμεταλλεύεσαι τις αρετές των κινητήρων εσωτερικής καύσης, όπως η μεγάλη αυτονομία και η διαρκώς διαθέσιμη ισχύς.

Η Mercedes-Benz προσφέρει διαθέτει την πληρέστερη και μεγαλύτερη γκάμα εξελιγμένων plug-in hybrid μοντέλων, που είναι ιδανικά τόσο για τους ιδιώτες λόγω της χαμηλής κατανάλωσης, της γρήγορης φόρτισης και της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας, όσο και για τους εταιρικούς χρήστες όντας απαλλαγμένα από φόρο χρήσης και ενταγμένα στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης «κινούμαι ηλεκτρικά». Τα τεχνολογικά προηγμένα Plug-in υβριδικά μοντέλα της Mercedes-Benz βασίζονται σε  καινοτόμες τεχνολογίες και είναι πιστά σε όσα πρεσβεύει το όνομα της πολυτελούς φίρμας: Αξιοπιστία, ελκυστική σχεδίαση, οδηγική απόλαυση, κορυφαία πρακτικότητα και αξεπέραστη ασφάλεια.

Mercedes-Benz Α 250 e  &  A 250 e Sedan: Πολυτέλεια, απόδοση και μοναδική οικονομία 
H Mercedes-Benz A 250 e συνδυάζει αριστοτεχνικά την πολυτέλεια με τις επιδόσεις και την απαράμιλλα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου χάρη στην απόλυτα επιτυχημένη ενσωμάτωση της Plug-in υβριδικής τεχνολογίας που διαθέτει.  Συνδυάζοντας 1,33 λτ. high-end βενζινοκινητήρα 160 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 101 ίππων, η A 250 εμφανίζει συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Νm ροπής.  Έτσι μπορεί και επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα, αλλά η μέση της κατανάλωση είναι μόλις 1,0-1,3 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2, μόνο 32 γρ./χλμ.. Η Α 250 e εστιάζει στην ηλεκτρική οδηγική απόλαυση και στην πρακτικότητα, όπως καταδεικνύουν τα 65-74  χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής αυτονομίας με ταχύτητες έως και 140 χλμ./ώρα. Όσο για τη φόρτιση, χρειάζονται μόλις 25 λεπτά για την πλήρωση του 80% της μπαταρίας, χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή 24 kW και 1 ώρα και 45 λεπτά σε Wallbox.  Το ίδιο ακριβώς, high-tech Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης 3ης γενιάς χρησιμοποιεί και η A 250 e Sedan, η οποία χάρη στον κορυφαίο για την κατηγορία αεροδυναμικό συντελεστή (Cd: 0,24) προσφέρει ακόμα πιο σπορ επιδόσεις και ακόμα πιο χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.  Και όπως και στην hatchback έκδοση, μπορεί κανείς να διανύσει το σύνολο σχεδόν των καθημερινών διαδρομών του, άνετα και αμιγώς ηλεκτρικά.
 
Mercedes-Benz CLA 250 e: Στυλ και επιδόσεις με μόλις 0,9 λτ./100 χλμ.
Το EQ Power των Plug-in υβριδικών μοντέλων της Mercedes-Benz συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και συμβατικών κινητήρων και της ηλεκτροκίνησης. Αυτή η ευφυής συνεργασία ταιριάζει απόλυτα και στην πιο σπορτίφ CLA 250 e, η οποία «παντρεύει» την κομψότητα και το στυλ ενός κουπέ με την πρακτικότητα και το γόητρο μιας λιμουζίνας. Και αν η αισθητική της CLA 250 e κάνει τα κεφάλια να γυρίζουν στο πέρασμά της, το Plug-in υβριδικό σύστημα προσφέρει μια μοναδική οδηγική αίσθηση με δυναμική επιτάχυνση  και σχεδόν αθόρυβη οδήγηση.  H κορυφαία αεροδυναμική εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση στο Plug-in υβριδικό σύστημα, που έρχεται αυτούσιο από την A 250 e με 218 ίππους και 450 Nm ροπής.  Η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει μέχρι και τα 75 χιλιόμετρα, ενώ η μέση κατανάλωση είναι ακόμη χαμηλότερη με μόλις 0,9-1,3 λτ./100 χλμ. O ασυμβίβαστος χαρακτήρας  και η διαφορετικότητά της Mercedes-Benz CLA 250 e αποτελούν ιδανική επιλογή για να ξεχωρίσεις, ειδικά μάλιστα στην ξεχωριστή έκδοση Shooting Brake.
 
Mercedes-Benz B 250 e: Πρακτικότητα με κορυφαία Plug-in τεχνολογία
Το ίδιο, με της A 250e, Plug-in Hybrid σύνολο των 218 ίππων και των 450 Nm ροπής θα συναντήσουμε και στη Mercedes-Benz Β-Class Sports Tourer, η οποία δημιουργεί ένα άκρως ελκυστικό πακέτο για τους οικογενειάρχες που αναζητούν πολυτέλεια και πρακτικότητα σε μικρές διαστάσεις, με έξυπνες λύσεις στην ευρύχωρη καμπίνα και τον χώρο αποσκευών.  Χάρη στην EQ Power Plug-in υβριδική τεχνολογία, η ηλεκτρική αυτονομία του compact οικογενειακού της Mercedes-Benz γίνεται σημείο αναφοράς στην κατηγορία με τη σχετική δυνατότητα να ξεπερνά τα 70 χιλιόμετρα. Και η μέση κατανάλωση; Μόλις 1,1-1,4 λτ./100 χλμ. Οι καθημερινές μετακινήσεις, όπως σε κάθε EQ Power έκδοση μοντέλου της Mercedes-Benz, μπορεί να γίνει με μηδενική κατανάλωση και φυσικά αντίστοιχες εκπομπές CO2.
 
Mercedes-Benz GLA 250 e: Για οικολογικές και οικονομικές αποδράσεις
Το νούμερο ένα μοντέλο σε πωλήσεις στην premium κατηγορία των SUV/Crossover, η Mercedes-Benz GLA εντυπωσιάζει σε κάθε έδαφος και κάθε δραστηριότητα, όσο κανένα άλλο premium μοντέλο της κατηγορίας της. Μάλιστα στη νέα γενιά ενσωματώνει και τον ηλεκτρισμό στις αρετές των SUV μοντέλων. Συνδυάζοντας 1,33 λτ. high-end βενζινοκινητήρα 160 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 101 ίππων, εμφανίζει συνδυαστική απόδοση 218 ίππων και 450 Νm ροπής.  Άνετη, πολυτελής και γεμάτη από καινοτόμα συστήματα ευκολία και ασφάλειας, η Mercedes-Benz GLA 250 e συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα) με μια μέση κατανάλωση μόλις 1,3-1,7 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 38 γρ./χλμ.! Φυσικά στην καθημερινότητα μπορεί να κινείται με μηδενική κατανάλωση και αντίστοιχες εκπομπές CO2 χάρη στην εξαιρετική αμιγώς ηλεκτρική της αυτονομία, η οποία ξεπερνάει τα 60 χιλιόμετρα.

Mercedes-Benz C-Class & E-Class: Τα απόλυτα σύμβολα κύρους και τεχνολογίας
Τα αειθαλή σύμβολα κύρους και μοντέλα-ορόσημα της πολυτέλειας και της τεχνολογικής εξέλιξης, η C-Class και η E-Class περνούν σε μια νέα εποχή. Η απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής και η άριστη οδηγική συμπεριφορά τους, συνδυάζονται με την ευφυή κινητικότητα της Mercedes-Benz, ορίζοντας εκ νέου τον πήχη στην κατηγορία τους. Τα νέα σοφιστικέ Plug-Ιn υβριδικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, 300 e των 320 ίππων και 320 de, με 306 ίππους, αμφότερα με την θηριώδη ροπή των 700 Nm, πρωταγωνιστούν στις νέες C-Class και Ε-Class (sedan και estate), χαρίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις και το κυριότερο, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα της φίρμας. Με εκπομπές CO2 από 32 γρ./χλμ., κατανάλωση καυσίμου από μόλις 1,3λτ./100 χλμ. και ηλεκτρική αυτονομία έως και 70 χλμ., η Mercedes-Benz αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την τεχνολογική της ανωτερότητα.

Mercedes-Benz GLC και GLE: «Πράσινη» και οικονομική περιπέτεια
Η περιπέτεια και η πολυτέλεια που προσφέρουν τα μεγάλα SUV της φίρμας, GLC και GLE στις κλασσικές, καθώς και στις μοναδικά κομψές Coupe εκδόσεις τους, συναντούν την EQ Power τεχνολογία της Mercedes-Benz. Τα νέα Plug-In υβριδικά σύνολα βενζίνης 300 e και πετρελαίου300 de, μαζί με την εξελιγμένη τετρακίνηση 4MATIC, υπόσχονται μια μοναδική και οικονομική εμπειρία περιπέτειας και απόλαυσης. Ενδεικτικά, η GLC 300 de 4MATIC  των 306 ίππων επιταχύνει από τα 0 μέχρι τα 100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα έχοντας μέση κατανάλωση 1,7-2,2 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 45 γρ./χλμ. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία είναι της τάξης των 40-45 χιλιομέτρων. Από την άλλη, χάρη στη μεγαλύτερη μπαταρία, η ηλεκτρική αυτονομία στις GLE 300 e 4ΜΑΤΙC και GLE 300 de 4MATIC φτάνει τα 100 χιλιόμετρα!