Το εσωτερικό του νέου Skoda Enyaq iV (+video)

3.054 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/7/2020
 

Η Skoda συνεχίζει το παιχνίδι της σταδιακής αποκάλυψης του νέου ηλεκτρικού της μοντέλου. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το hi-tech εσωτερικό, που παραπέμπει σε εκείνο της νέας Octavia με πιο μίνιμαλ νότες βέβαια.

Για όσους δεν γνωρίζουν πολλά για την έλευση του Skoda Enyaq iV να πούμε πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της τσεχικής φίρμας το οποίο κατασκευάζεται από την αρχή ως αμιγώς ηλεκτρικό και θα βασιστεί στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group. Σήμερα η μάρκα δημοσίευσε νέες teaser εικόνες από το εσωτερικό του μοντέλου, αλλά και ένα βίντεο του SUV, συνοδεύοντάς τα με κάποιες λεπτομέρειες.

Εμείς, βέβαια, έχουμε οδηγήσει το μοντέλο προ-παραγωγής και έχουμε πάρει μια γεύση από την οδηγική-οδική του συμπεριφορά ωστόσο, οτιδήποτε είχε να κάνει με τη σχεδίαση οι Τσέχοι -και το βαρύ καμουφλάζ εντός και εκτός της καμπίνας- φρόντισαν να το κρατήσουν επτασφράγιστο μυστικό. Πλέον όμως έχουμε στα χέρια μας μία νέα εικόνα από το εσωτερικό του μοντέλου που μας δίνει μια πολύ καλή αίσθηση για το τι θα αντικρίσουμε στην παρουσίαση του μοντέλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτέμβρη.

Στο εσωτερικό, η εικόνα θυμίζει εν πολλοίς εκείνη του πρωτότυπου Vision iV, από το οποίο οι σχεδιαστές της φίρμας άντλησαν στοιχεία και για την καμπίνα της νέας Octavia. Το τιμόνι είναι 2άκτινο ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες μας στην καμπίνα χρησιμοποιούνται αρκετά ανακυκλώσιμα υλικά (π.χ. δέρμα με βάση την ελιά). Στο κέντρο του ταμπλό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής 13 ιντσών, ενώ το Head-Up Display ακολουθεί λογική επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality). Αναφορικά με τους χώρους; Μπορεί σε μήκος το Enyaq iV να είναι μικρότερο 5 πόντους από μια Octavia, όμως η καμπίνα προσφέρει στους επιβάτες αντίστοιχη άνεση με αυτή της Superb, ενώ το πορτ-μπαγκάζ είναι στα 585 λίτρα, νούμερο καλό για ηλεκτρικό αυτής της κατηγορίας.

Περνώτας στα επιμέρους τεχνικά στοιχεία, το Enyaq έχει μήκος 4.648 χιλιοστά, πλάτος 1.877 χιλιοστά, ύψος 1.618 χιλιοστά και μεταξόνιο που εκτείνεται στα 2.765 χιλιοστά. Προσφέρεται με τρεις επιλογές μπαταρίας. Αυτές ξεκινούν από το βασικό πακέτο των 55 kWh που προσφέρει αυτονομία κίνησης για 340 χλμ. (WLTP), ήτοι μία βασική έκδοση (Enyaq iV 50) που συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος ο οποίος θα προσφέρει 148 ίππους. Η δεύτερη έκδοση (Enyaq iV 60) έχει μπαταρία 62 kWh, αυτονομία 390 χλμ. και 179 ίππους, ενώ όπως στη βασική έκδοση έτσι και σε αυτή το ηλεκτρικό μοτέρ θα κινεί τον πίσω άξονα. Παρούσα είναι και μία μπαταρία 82 kWh που προσφέρει στο Enyaq iV 80 500 χιλιόμετρα αυτονομία και ισχύ 204 ίππων.

Επιπλέον η Skoda έχει σχεδιάσει το Enyaq για να φιλοξενήσει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Οι εκδόσεις αυτές ονομάζονται 80X και vRS και θα έχουν ισχύ 265 και 306 αλόγων, όντας φυσικά τετρακίνητες. Η τελευταία θα είναι και η πιο ισχυρή που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται σε 6,2 δευτερόλεπτα. Αμφότερες θα έχουν αυτονομία 460 χλμ.

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα και διαβάστε...

 
Οδηγούμε το νέο Skoda Enyaq iV

Βίντεο με τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης εσωτερικού της Skoda, Norbert Weber: