To ηλεκτρικό Juke αναπτύσσει η Nissan

19.876 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/5/2021
 

Η Nissan σκοπεύει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών crossover της, με ένα νέο μικρό SUV, στο μέγεθος του Juke, για να τοποθετηθεί κάτω από το Ariya.


Ένα νέο ηλεκτρικό crossover για την Ευρώπη αναπτύσσει η Nissan σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές μέσα από το στρατόπεδο της ιαπωνικής φίρμας. Το νέο μοντέλο θα έχει το μέγεθος του νέου Juke και θα τοποθετηθεί κάτω από το Ariya στην γκάμα ηλεκτρικών SUV της Nissan.

To μικρό ηλεκτρικό crossover θα βασιστεί πάνω σε μια έκδοση της CMF-EV πλατφόρμας της μάρκας που έχει αναπτυχθεί για να χρησιμοποιηθεί από τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Συμμαχίας Renault-Nissan. H επικεφαλής της Nissan πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κα. Helen Perry είχε δηλώσει σε βρετανικά μέσα: «Η επένδυση στην πλατφόρμα αυτή είναι σημαντική. Θα χρησιμοποιήσουμε το νέο δάπεδο και για άλλα μοντέλα, εκτός του Ariya» ενώ, ο διευθυντής Σχεδιασμού Προϊόντων, Nicolas Bozek τόνισε επίσης: «Eίμαστε δυνατοί στην κατηγορία των μικρών crossover (αναφερόμενος στα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης). Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε το ηλεκτρικό E-40RCE σύστημα τετρακίνησης πάνω σε ένα μικρό crossover». Όπως συμβαίνει και το Ariya, το ηλεκτρικό crossover της Nissan θα προσφέρεται και σε δικίνητες πιο προσιτές οικονομικά εκδόσεις.

Οι ψηφιακές εικόνες της Autoexpress μας δίνουν μια καλή γεύση για το πώς θα μοιάζει το νέο αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Nissan. Σημαντικές είναι οι ομοιότητες με το Ariya τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, αφού το νέο μοντέλο υιοθετεί τον φουτουριστικό και μοντέρνο του πρόβολο. Τα μπροστινά φωτιστικά σώματα είναι πιο πλατιά και η γρίλια λίγο πιο μικρή, ωστόσο ο προφυλακτήρας δεν έχει μεγάλες διαφορές. Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος, τα φώτα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα αλλά γενικότερα, αυτό που βλέπουμε, μας θυμίζει έντονα το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αδελφάκι του.

Η ισχύς του νέου Nissan θα πηγάζει από μια μπαταρία 65kWh και ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ με την ιπποδύναμη να ανέρχεται αντίστοιχα στα 218 και 340 άλογα και την αυτονομία κοντά στα 430 με 450 χιλιόμετρα. Αργότερα, ίσως γίνει διαθέσιμη και μια πιο προσιτή έκδοση με μικρότερη ισχύ και μικρότερη ή ίδια αυτονομία.

Πληροφορίες για το πότε πρέπει να αναμένουμε το νέο αυτό μικρό crossover της Nissan δεν υπάρχουν, ωστόσο το ντεμπούτο του δεν θα αργήσει.