Το ψηφιακό σχέδιο του νέου ηλεκτρικού SUV της SEAT.

H teaser εικόνα της SEAT.

To SEAT Arona.

To νέο SEAT Urbano;

27.051 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/5/2021
 

Η SEAT αναπτύσσει ένα νέο μικρό ηλεκτρικό SUV και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα έχει όνομα Urbano και θα κοστίζει 20 με 25 χιλιάδες ευρώ. Διαβάστε τι άλλο γνωρίζουμε.


H SEAT έχει αρχίσει να εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV με σκοπό να το προσφέρει στην Ευρώπη το 2025. Όπως μάλιστα είχε αναφερθεί στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της μάρκας για το 2021, όταν το μοντέλο κάνει την εμφάνισή του, θα κοστολογείται με τιμή που θα κυμαίνεται μεταξύ των 20-25 χιλιάδων ευρών.

Η SEAT έχει ήδη αποκαλύψει μια εικόνα teaser του επερχόμενου αυτοκινήτου και τώρα o ιστότοπος Top Electric SUV παρουσιάζει το ψηφιακό του σχέδιο για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μικρό crossover με βάση το σκίτσο αυτό που έχει δημοσιευτεί. Τα στοιχεία για το μοντέλο που ετοιμάζει η SEAT είναι ελάχιστα, αξίζει όμως να σημειώσουμε πως το επερχόμενο ηλεκτρικό θα έχει παρόμοιο μέγεθος με το τρέχον Arona. Παράλληλα υπάρχει το ενδεχόμενο το μοντέλο όταν θα κάνει την εμφάνισή του να έχει το λογότυπο της CUPRA και όχι της SEAT, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρο της εταιρείας Wayne Griffiths, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με αυτό.

To νέο SUV λέγεται πως θα γίνει το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό της ισπανικής φίρμας και θα έχει την ονομασία Urbano. Τα δύο του όπλα, σύμφωνα με τις διαρροές, θα είναι η εξωτερική του σχεδίαση και η ευρύχωρη καμπίνα που θα προσφέρει στους επιβάτες του. Το ηλεκτρικό SUV δεν θα βασίζεται πάνω στη γνωστή MEB πλατφόρμα αλλά σε μια εξελιγμένη της έκδοση με το όνομα «MEB-Lite» που αναπτύσσει το Volkswagen Group. To νέο αυτό δάπεδο θα προορίζεται για μοντέλα στην μίνι και την μικρή κατηγορία των SUV και θα χρησιμοποιηθεί επίσης τόσο για το φημολογούμενο VW ID.2 όσο και για ένα νέο μικρό crossover της Skoda.

Η κατασκευή του νέου ηλεκτρικού SUV θα γίνει στο εργοστάσιο του Martorell που βρίσκεται στην Ισπανία. Πρέπει να τονιστεί πως πριν εστιάσει η SEAT την προσοχή της στο νέο αυτό μοντέλο, θα προηγηθεί η παρουσίαση και το λανσάρισμα του CUPRA Tavascan το 2024, για το οποίο η μάρκα μας έχει δώσει ήδη μια γεύση μέσω ενός concept που παρουσίασε πριν δύο χρόνια.