Το σκίτσο του TheSketchMonkey.

Το off-road Τesla Model Y;

2.302 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/3/2020
 

Τα πρώτα Tesla Model Y κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους αλλά ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής θα ήθελε να τα δει με πιο off-road χαρακτηριστικά. Πώς σας φαίνεται;

Oι πρώτες παραδόσεις των Τesla Μοdel Y στους νέους τους ιδιοκτήτες άρχισαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, με την εταιρεία να μην διστάζει να δηλώνει πως έχει μεγάλες προσδοκίες σχετικά με την εμπορική του πορεία, αφού υποστηρίζει πως ο συνδυασμός πρακτικότητας και της προσιτής τιμολόγησης θα προσελκύσει τους καταναλωτές σε όποιες αγορές διατεθεί.

Ο χρήστης του Youtube με όνομα TheSketchMonkey θέλησε πάντως να προσφέρει στο ηλεκτρικό crossover πιο off-road χαρακτηριστικά και για αυτό δημιούργησε ένα ψηφιακό σχέδιο που διαφοροποιεί την εμφάνιση του. Αρχικά, μεγάλωσε την απόσταση του crossover από το έδαφος ενώ στην συνέχεια άλλαξε τον πρόβολο του Model Y προσφέροντάς του ένα μαύρο προστατευτικό για μεγαλύτερη προστασία από πετραδάκια. Τέλος, τα δύο εμπρός φωτιστικά σώματα, αν και δεν έχουν αλλάξει σχήμα, ενώνονται τώρα μεταξύ τους μέσω μιας λεπτής μπάρας, όπως συμβαίνει στο νέο CyberTruck.

Eπιστρέφοντας στο εργοστασιακό Model Y, θυμίζουμε πως η μάρκα θα προσφέρει το crossover συνολικά σε τέσσερις εκδόσεις, ωστόσο η βασική του έκδοση Standard Range, που θα κοστίζει στην αγορά των ΗΠΑ από 39.000 δολάρια, θα λανσαριστεί το 2021, ένα χρόνο μετά τις υπόλοιπες. Στην έκδοση αυτή η αυτονομία κίνησης με μία φόρτιση θα ανέρχεται περίπου στα 370 χιλιόμετρα.
 
Από τις τρεις υπόλοιπες εκδόσεις η πιο προσιτή λέγεται Long Range και όπως καταλάβατε, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτρική αυτονομία, αφού το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί για 540 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον WLTP, με μία μόνο φόρτιση. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το σπριντ από στάση στα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα. Το επόμενο βήμα είναι η Long Range Dual Motor AWD, που μπορεί να έχει μικρότερη ηλεκτρική αυτονομία (στα 505 χλμ) αλλά προσφέρει καλύτερες επιδόσεις αφού μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόνο 5,1 δευτερόλεπτα. Τέλος, η κορυφαία έκδοση έχει την ονομασία Performance με το Model Y να έχει την δυνατότητα εδώ να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα με την ηλεκτρική του αυτονομία να φτάνει τα 480 χλμ.