Το πρώτο teaser για το νέο VW ID.5 (+video)

3.359 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/4/2021
 

To ΙD.5 θα γίνει το τέταρτο μέλος της οικογένειας ID όταν παρουσιαστεί σε λίγους μήνες, ενώ επιβεβαιώθηκε πως θα λάβει και αυτό GTX έκδοση επιδόσεων.

To πρώτο επίσημο teaser για το νέο ID.5 και την GTX έκδοση επιδόσεων με την οποία θα προσφερθεί αποκάλυψε η Volkswagen στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης του ID.4 GTX. Το ID.5 είναι ουσιαστικά η coupe έκδοση του ID.4 και θα βασίζεται και αυτό στην MEB πλατφόρμα της Volkswagen για τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα.

Το πρώτο teaser video που ήρθε στο φως δείχνει το αυτοκίνητο να είναι «ντυμένο» με βαρύ καμουφλάζ και έτσι δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την σχεδίασή του και τις διαφορές που θα έχει σε σχέση με το ID.4. Λόγω της coupe οροφής που θα έχει έχει το ID.5, το πίσω μέρος θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο, ωστόσο τα φωτιστικά σώματα, ο προφυλακτήρας και ο διαχύτης αναμένουμε να κινούνται στο ίδιο μοτίβο. Μια σημαντική αλλαγή θα είναι πως το ID.5 θα έχει μια μικρή αεροτομή στην θύρα του πορτ-μπαγκάζ, και όχι στο τέλος της οροφής όπως το ID.4, και πάνω σε αυτή θα βρίσκεται το τρίτο φωτιστικό σώμα.

Τα ID.4 και ID.5 αναμένεται πως θα μοιράζονται τα ίδια κινητήρια σύνολα, κάτι που σημαίνει πως το ID.5 θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 204 ίππων και 309 Νm ροπής με την κίνηση να μεταδίδεται μόνο στον πίσω άξονα, ενώ στην έκδοση GTX, θα εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, θα είναι τετρακίνητο και η ιπποδύναμή του θα φτάνει τα 299 άλογα.

Ακριβείς πληροφορίες για το πότε θα γίνει το ντεμπούτο το ID.5 δεν δόθηκαν από την Volkswagen, κατά πάσα πιθανότητα όμως, αυτό θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Το ID.5 θα γίνει το τέταρτο μέλος της ηλεκτρικής οικογένειας ID, μετά τα ID.3, ID.4 και ID.6.