Το λογότυπο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το σήμα που επιβεβαιώνει την αναβίωση του Renault 4;

1.188 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/4/2021
 

Ένα λογότυπο το οποίο φαίνεται να αφορά το Renault 4 ήρθε στο φως της δημοσιότητας, φουντώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα έντονη φημολογία για την αναβίωση του κλασικού μοντέλου ως ηλεκτρικό.


Οι αναφορές από Μέσα του εξωτερικού πως η Renault μετά την αναβίωση του 5, ετοιμάζει να πράξει ακριβώς το ίδιο και για το 4 έχουν υπάρξει εδώ και αρκετό καιρό. Η γαλλική μάρκα δεν έχει προχωρήσει επίσημα στην επιβεβαίωση, αλλά ούτε και στη διάψευση της πληροφορίας αυτής, ωστόσο οι ενδείξεις που συνηγορούν στην αναβίωση του 4 συνεχώς πολλαπλασιάζονται.
 
Το νέο στοιχείο είναι ένα λογότυπο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, το σχέδιο του οποίου κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων. Το λογότυπο φαίνεται πως αφορά το φημολογούμενο ηλεκτρικό Renault 4, έχοντας μάλιστα το ίδιο στυλ με το σήμα που βρέθηκε στο πρωτότυπο του επίσης ηλεκτρικού 5.
 
Αν και η γαλλική μάρκα κρατά ακόμα κλειστά τα χαρτιά της, έχει επιβεβαιώσει πως θα κυκλοφορήσει επτά νέα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου 5 EV, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault είχε πει πως θα ενώνεται με τουλάχιστον ένα ακόμα ρετρό μοντέλο. Αυτό δεν αποκλείεται να είναι το 4, το οποίο φέτος συμπληρώνει 60 χρόνια από την πρώτη του παρουσία.
 
Εφόσον το Renault 4 αναβιώσει ως ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο της Renault θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων CMF-B της εταιρείας και θα μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά του εξαρτήματα με το 5. Φυσικά το 4 θα διαφέρει από το 5 στο σχεδιασμό, αλλά και στο αγοραστικό κοινό που θα απευθύνεται, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα εισαχθεί στην αγορά της Ευρώπης το 2025.
 
Πλέον μένει να φανεί αν όντως πίσω από τον καπνό της φημολογούμενης αναβίωσης του 4, υπάρχει και φωτιά!