Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο του 2020.

Η Swindon ισχυρίζεται ότι κατέγραψε περισσότερα από 400 αιτήματα από ενδιαφερόμενους που ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Το σύστημα HPD κάνει το αμάξι σου ηλεκτρικό

5.043 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/5/2020
 

Η εταιρεία συστημάτων κίνησης Swindon Powertrain παρέχει πλέον τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να μετατρέψουν το αυτοκίνητό τους σε ηλεκτρικό, λανσάροντας επίσημα το νέο σύστημα High Power Density (HPD) EV.


Η Βρετανική εταιρεία μέσω επίσημης ανακοίνωσης άνοιξε το βιβλίο των παραγγελιών ανακοινώνοντας παράλληλα πως οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον Αύγουστο του 2020. Το νέο σύστημα κίνησης σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η φίρμα περιλαμβάνει ένα μοτέρ 109 ίππων και 136 Nm ροπής, δικό του κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικό, ενώ εμπεριέχει και περίπου 1 μέτρο καλωδίωσης. Παράλληλα υπάρχει και τα προαιρετικά εξαρτήματα που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει όπως διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, συστήματα ψύξης κ.α.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, το μέγεθος του πακέτου είναι 441x384x228 χλστ. και το βάρος του 49,9 κιλά. Ένα από τα προτερήματα που έχει είναι το γεγονός πως διαθέτει πολλά σημεία εγκατάστασης, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να στεγανοποιηθεί. Η Swindon Powertrain αναφέρει πως το νέο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης στοχεύει σε μικρούς κατασκευαστές αυτοκινήτων  και σε αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε ηλεκτρικά.
 
«Είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ για οποιονδήποτε να μετατρέψει ένα αυτοκίνητο, ένα φορτηγό ή ακόμα και μία γουρούνα σε ηλεκτρικό όχημα. Το HPD είναι ένα νέο, σωστά σχεδιασμένο σύστημα με εγγύηση ετών», ήταν τα λόγια του επικεφαλής, Raphael Caille ο οποίος παρουσίασε το νέο προϊόν.
 
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η Swindon ισχυρίζεται ότι κατέγραψε περισσότερα από 400 αιτήματα από ενδιαφερόμενους που ήθελαν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν τους, τις πρώτες εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή του το περασμένο φθινόπωρο. Υποστηρίζουν δε πως έχουν επίσης λάβει προπαραγγελίες από διαφορετικούς εμπόρους που ενδιαφέρονται για το προϊόν.
 
Τέλος σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης, το ηλεκτρικό σύστημα High Power Density (HPD) EV κοστίζει  6.400 βρετανικές λίρες (περίπου 7.519 ευρώ) χωρίς να περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ.