Υβριδική πρόκληση από τη Ford!

Η νέα «Plug-In Hybrid» έκδοση του Transit Custom που θα είναι σύντομα διαθέσιμη και στην Ελλάδα… πετά το γάντι στον ανταγωνισμό και τους επαγγελματίες που αναζητούν ένα άκρως οικολογικό και οικονομικό όχημα.

 
Ο εκπρόσωπος της Ford στην κατηγορία των Μεσαίων Van, το Transit Custom αποτελεί επί σειρά ετών μια από τις πιο εμπορικές προτάσεις τόσο στην Ελλάδα (3ο σε πωλήσεις στη γκάμα της εταιρείας πίσω από τα Ranger & Transit Connect για το 2019 & 2ο στην κατηγορία του), όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Οι πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος και οι μεγάλες μεταφορικές του δυνατότητες, χωρίς να παραβλέπουμε την μεγάλη ευελιξία του, το καθιστούν μια ιδανική επιλογή για πολλαπλές εφαρμογές, τόσο εντός όσο και εκτός της πόλης.
Η Ford ωστόσο δεν επαναπαύεται στις… δάφνες της και με τις νέες εκδόσεις «Plug-In Hybrid» (PHEV) του Transit Custom, ενισχύει ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα των πελατών της.
Όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε κατά την επίσημη –οδηγική- παρουσίαση του μοντέλου στη Σουηδία πριν λίγο καιρό, η νέα –υβριδική- πρόταση της Ford στα ελαφρά επαγγελματικά, είναι σε θέση να προσφέρει την δυνατότητα κίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπους σε όσους πελάτες της το επιθυμούν, χωρίς ωστόσο να τους απασχολούν ζητήματα όπως η μακρόχρονη διαδικασία φόρτισης και –κυρίως- η μειωμένη αυτονομία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, το Transit Custom PHEV είναι σε θέση να καλύψει έως και 56 χλμ. σε πλήρως ηλεκτροκίνητη λειτουργία ωστόσο, η ύπαρξη του εξαιρετικού βενζινοκινητήρα EcoBoost των 1,0λτ. διασφαλίζει μέγιστη αυτονομία έως και 500 χλμ.! Παράλληλα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του οχήματος ανέρχεται στα 1.130 κιλά και ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης στα 6,0κ.μ.