9 φωτογραφίες »

Mercedes EQ Power: Premium μοναδικότητα και κατανάλωση κάτω από 1,5 λτ./100 χλμ.!

41.285 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2021)

Με την τρίτης γενιάς plug-in υβριδική τεχνολογία, η Mercedes-Benz προσφέρει νέα οδηγική εμπειρία με την σειρά EQ Power. Κατανάλωση λιγότερο από 1,5 λτ./100 χλμ., περισσότερη ισχύς, απαράμιλλη πολυτέλεια και αξεπέραστη ασφάλεια. Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός;

Σε μία εποχή που βαδίζουμε προς την αμιγώς ηλεκτρική πραγματικότητα οι plug-in υβριδικές τεχνολογίες είναι ο σύγχρονος και αποδοτικός τρόπος που γεφυρώνει το παρόν με το μέλλον. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Mercedes-Benz συνεχίζει τις καινοτομίες και πρωτοπορεί με την πλούσια γκάμα των εξηλεκτρισμένων εκδόσεων της σειράς EQ Power. Η τεχνολογικά εξελιγμένη αυτή σειρά περιλαμβάνει μοντέλα με ενσωματωμένη high-tech τρίτης γενιάς υβριδική τεχνολογία, μέσω της οποίας τα αυτοκίνητα συνδυάζουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης με μπαταρίες ιόντων λιθίου και ηλεκτρικά μοτέρ.

Αποτέλεσμα αυτής της αρμονικής συνεργασίας η ευφυής αποδοτικότητα και η χαμηλή κατανάλωση ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες (αμιγώς ηλεκτρικά στις αστικές μετακινήσεις, με τον συμβατικό κινητήρα σε μεγάλες αποστάσεις), η άνετη δυναμική οδήγηση και η μεγάλη αυτονομία κίνησης χάρη και στο έξυπνο σύστημα πέδησης. Ειδικά στον τομέα της κατανάλωσης, για να αντιληφθεί κανείς με αριθμούς τα οικονομικά οφέλη των plug-in hybrid της Mercedes-Benz, η premium γερμανική μάρκα προσφέρει μοντέλα που καταναλώνουν ακόμη και λιγότερο από 1,5 λίτρο καυσίμου ανά 100 χιλιόμερα! Έτσι, το δόγμα της ασφαλούς και αξιόπιστης οδήγησης που πρεσβεύει η Mercedes-Benz εμπλουτίζεται ιδανικά με την οικονομική κατανάλωση, την αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία και την οδήγηση χωρίς τοπικούς ρύπους.



Τα καλύτερα δύο κόσμων συνδυάζουν τα μοντέλα της σειράς EQ Power που προσφέρουν περισσότερη ισχύ και λιγότερη κατανάλωση.

Τα καλύτερα δύο κόσμων συνδυάζουν τα μοντέλα της σειράς EQ Power που προσφέρουν περισσότερη ισχύ και λιγότερη κατανάλωση.

 
Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και τους μικρότερους χρόνους ανεφοδιασμού. Η δυνατότητα φόρτισης σε οποιαδήποτε πρίζα του δικτύου τροφοδοσίας αποτελεί την επιτομή της άνεσης, με τα μοντέλα EQ Power να φορτίζουν οικιακά (στο σπίτι ή σε Wallbox) ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Πρόσθετο πλεονέκτημα και οι ψηφιακές υπηρεσίες όπως το Mercedes Me Charge με το οποίο διευκολύνεται ακόμη περισσότερο η διαδικασία φόρτισης.

Η sedan έκδοση της Mercedes A-Class 250 e έχει ισχύ 218 ίππων και ροπή 450 Nm.

Η sedan έκδοση της Mercedes A-Class 250 e έχει ισχύ 218 ίππων και ροπή 450 Nm.

 
Mercedes-Benz Α 250 e & A 250 e Sedan: Απαράμιλλη πολυτέλεια σε προσιτό κόστος
Στην βάση της γκάμας των μοντέλων της σειράς EQ Power βρίσκεται η Mercedes-Benz 250 e, τόσο σε hatchback όσο και σε sedan αμάξωμα. Η ελκυστική σχεδίαση και ο προηγμένος τεχνολογικός εξοπλισμός (π.χ. pad σχεδίασης με το δάχτυλο) παραμένουν σημεία αναφοράς και ενισχύονται σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς με την plug-in υβριδική τεχνολογία που προσφέρει συνολική ιπποδύναμη 224 αλόγων στο hatchback μοντέλο. Η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τις επιδόσεις να παραμένουν εντυπωσιακές (0-100 σε 6,6 δευτερόλεπτα). Σε επίπεδο αυτονομίας, η A-Class μπορεί να κινηθεί αυτόνομα έως και 74 χιλιόμετρα. Όσον αφορά την sedan A-Class, ο κορυφαίος για την κατηγορία αεροδυναμικός συντελεστής (Cd: 0,24) υπόσχεται χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης (0,9-1,3 λτ./100 χλμ.) με το μοντέλο να αποδίδει μέγιστη ισχύ 218 ίππους και ροπή 450 Nm.

Η πρακτικότητα και ευρυχωρία είναι προτεραιότητα για την Mercedes-Benz B 250 e, που δεν κάνει εκπτώσεις και στην δυναμική οδήγηση.

Η πρακτικότητα και ευρυχωρία είναι προτεραιότητα για την Mercedes-Benz B 250 e, που δεν κάνει εκπτώσεις και στην δυναμική οδήγηση.

 
Mercedes-Benz B 250 e: Σπορ επιδόσεις και σε οικογενειακή έκδοση
H Mercedes-Benz Β-Class Sports Tourer είναι ένα μοντέλο που προτάσσει την ευρυχωρία και την πρακτικότητα, δεν κάνει, ωστόσο, καμία έκπτωση σε επιδόσεις και οδηγική απόλαυση. Η σπορ compact έκδοση B 250 e των 218 ίππων απευθύνεται κυρίως σε οικογενειάρχες που αναζητούν πρακτικότητα, την ώρα που με το plug-in υβριδικό της σύστημα εξασφαλίζει κατανάλωση μόλις 1,1-1,4 λτ./100 χλμ. και αυτονομία έως 71 χιλιόμετρα, απόσταση ικανή για τις μέσες καθημερινές αστικές ανάγκες.

Κομψότητα, άνεση και αυτονομία στα 75 χιλιόμετρα προσφέρει η CLA 250 e.

Κομψότητα, άνεση και αυτονομία στα 75 χιλιόμετρα προσφέρει η CLA 250 e.

 
Mercedes-Benz C-Class & E-Class: VIP μετακινήσεις με οικονομία καυσίμου
Για τους λάτρεις των premium μεσαίων και μεγάλων sedan οι Mercedes-Benz C-Class και Ε-Class είναι μοντέλα που ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια και την τεχνολογική πληρότητά τους (sedan και estate εκδόσεις). Πλέον, με το τρίτης γενιάς plug-in υβριδικό σύστημα οι VIP μετακινήσεις τους γίνονται με αισθητά μικρότερο κόστος, χάρη στα υβριδικά σύνολα βενζίνης (300 e των 320 ίππων) και πετρελαίου (300 de των 306 ίππων), αμφότερα με την θηριώδη ροπή των 700 Nm. Με κατανάλωση που ξεκινά από τα 1,1 λτ./100 χλμ. και αυτονομία που μπορεί να φτάσει και τα 58 χιλιόμετρα, η Mercedes-Benz προσφέρει ένα πακέτο εντυπωσιακών επιδόσεων και κορυφαίας άνεσης σε μικρότερο κόστος.

VIP μετακινήσεις με οικονομία καυσίμου υπόσχονται οι PHEV εκδόσεις E-Class.

VIP μετακινήσεις με οικονομία καυσίμου υπόσχονται οι PHEV εκδόσεις E-Class.

 
Mercedes-Benz CLA 250 e: Κύρος και δυναμικές επιδόσεις με λιγότερο από 1 λτ./100 χλμ.
Η κομψότητα και το στυλ ενός κουπέ και η πρακτικότητα μίας λιμουζίνας «παντρεύονται» σε ιδανικές αναλογίες στην Mercedes-Benz CLA Coupe. Στην εξηλεκτρισμένη έκδοσή 250 e το μηχανικό σύνολο εντυπωσιάζει τόσο στην αυτονομία (65-75 χλμ.) όσο και στον τομέα της κατανάλωσης, καθώς παρά τις δυναμικές επιδόσεις χάρη στα 218 άλογα και τα 450 Nm ροπής το ρεζερβουάρ αργεί να... αδειάσει, με κατανάλωση μόλις 0,9-1,3 λτ./100 χλμ..
 
Mercedes-Benz GLA 250 e: Οικονομικές αποδράσεις σε χαμηλό κόστος
Ένα top στην premium κατηγορία των SUV/Crossover, η GLA, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και για το φιλικό προς το περιβάλλον προσανατολισμό του. Με την έκδοση GLA 250 e η οδήγηση γίνεται με μηδενικούς ρύπους στις καθημερινές αστικές μετακινήσεις, την ώρα που η αυτονομία των 56-63 χιλιομέτρων επιτρέπει συνδυαστικά ταξίδι μεγαλύτερων αποστάσεων. Εξάλλου, η GLA διακρίνεται και για τις off-road προοπτικές της. Όλα τα παραπάνω σε χαμηλό κόστος, μιας και η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.
 
Mercedes-Benz GLC και GLE: Με αυτονομία πάνω από 100 χιλιόμετρα
Για εκείνους που αναζητούν plug-in hybrid SUV της μεσαίας κατηγορίας, οι Mercedes Benz-GLC (συν την μοντέρνα GLC κουπέ) και GLE μαγνητίζoυν τόσο με τις θηριώδεις διαστάσεις τους όσο και με την έκρηκτική τους ιπποδύναμη μέχρι τα 333 άλογα. Η εξελιγμένη τετρακίνηση 4MATIC, η ταχύτερη επαναφόρτιση, η κατανάλωση από 0,9/100 χλμ. και η εντονότερη εμπειρία ηλεκτρικής οδήγησης δεσπόζουν στα δύο μοντέλα, με την Mercedes-Benz GLE, να ξεχωρίζει επιπλέον και για την εμβέλειά της που αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα!

Toyota
test center