Χρηματοδότηση «μαμούθ» για τα ηλεκτρικά στην Αγγλία

3.072 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

3.550 δημόσιοι φορτιστές & βελτίωση του ηλεκτρικού δικτύου για να «σηκώνει» τέτοια φορτία. Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου για την αναβάθμιση των υποδομών αναφορικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το δίκτυο φόρτισης.

Το Ofgem (Office of Gas and Electricity Markets) ή αλλιώς γραφείο αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού της Μεγάλης Βρετανίας προχωρά σε μια μεγάλη χρηματοδότηση που αποσκοπεί στη διεύρυνση του δικτύου φόρτισης για τα ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, αλλά και την βελτίωση του δικτύου ηλεκτροδότησης, ούτε ώστε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που θα δημιουργηθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν 300 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, ήτοι 346.068.000 ευρώ, σε 204 έργα υποδομής χαμηλών εκπομπών ρύπων που θα προετοιμάσουν την χώρα.

Τα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν περίπου 60.000 θέσεις εργασίας, θα παραδοθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και αποτελούν μέρος ενός επενδυτικού σχεδίου 40 δισεκατομμυρίων λιρών που θα εξασφαλίσει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να ακολουθήσει ένα πλάνο με χαμηλές εκπομπές άνθρακα, οι οποίες θα συμβάλουν με την σειρά τους στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, διατηρώντας παράλληλα επαρκή αποθέματα ενέργειας για τις ανάγκες των πολιτών.

Σημειωτέον, ότι η Βρετανία θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2030 ως μέρος του στόχου της να μειώσει τις εκπομπές στο απόλυτο μηδέν έως το 2050! Ωστόσο, όσο οι οδηγοί θα αλλάζουν από βενζίνη και diesel σε ηλεκτρικό, τα καλώδια, οι βρετανικές αρχές σκέφτηκαν πως οι υποσταθμοί και άλλες υποδομές της Βρετανίας χρειάζονται μαζική αναβάθμιση σε υποστήριξη νέας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ως μέρος του πακέτου χρηματοδότησής της, η Ofgem ανέφερε ότι οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινηστών (τα ΣΕΑ που συναντούμε στις εθνικές οδούς της Ελλάδος) στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους θα εφοδιαστούν με νέα καλωδίωση που θα επιτρέψει την εγκατάσταση 1.800 νέων σημείων ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά και Plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θα τριπλασιάσουν το υπάρχον δίκτυο. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η δημιουργία 1.750 νέων σημείων φόρτισης μέσα στον αστικό ιστό σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας, της Ουαλίας και της Σκωτίας.

SEAT GNHSIA ANTALLAKTIKA
ETRANSIT VS ESPRINTER