Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τη διασκευή του ηλεκτρικού ADDAX σε πυροσβεστικό όχημα της Κέρκυρας, ανέλαβε η αντιπρόσωπος εταιρεία της βέλγικης μάρκας, Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.

Οι καμπίνες των ADDAX είναι από τις υψηλότερες (2 μέτρα) και πιο ευρύχωρες (1,4 μέτρα) στην αγορά και εξοπλίζονται με διπλό σύστημα ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Tο περιορισμένο βάρος των μπαταριών τεχνολογίας LiFePO4, προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα για φορτίο από 200 έως 300 κιλά.

Ηλεκτρικό πυροσβεστικό στην Κέρκυρα

2.634 Επισκέψεις στο άρθρο (2/6/2021)

Ένα μικρό ηλεκτρικό φορτηγό της βέλγικης ADDAX, διασκευάστηκε από την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., προκειμένου να αποτελέσει ένα ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Ένα αμιγώς ηλεκτρικό ελαφρό φορτηγό ADDAX, ειδικά διασκευασμένο για αποστολές πυρόσβεσης, προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
 
Σημειώνεται, πως τα ηλεκτρικά ADDAX, κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στο Βέλγιο και έχουν ως πλεονέκτημα τις συμπαγείς τους διαστάσεις, γεγονός που τους επιτρέπει να περάσουν ακόμη και από στενούς δρόμους και σοκάκια. Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα των φορτηγών ADDAX, είναι ότι μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε επαγγελματία ή οργανισμού.
 
Εκτός των παραπάνω, τα ελαφρά φορτηγά της ADDAX διατηρούν σημαντικό πλεονέκτημα στους τομείς της άνεσης και της ασφάλειας. Οι καμπίνες των οχημάτων αυτών είναι από τις υψηλότερες (2 μέτρα) και πιο ευρύχωρες (1,4 μέτρα) στην αγορά και εξοπλίζονται με διπλό σύστημα ανάρτησης, τόσο εμπρός όσο και πίσω.
 
Για την κίνηση των αμιγώς ηλεκτροκίνητων ελαφρών φορτηγών ADDAX, φροντίζει μια νέα γενιά μπαταριών με τεχνολογία LiFePO4, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει:
  • Εκτιμώμενο χρόνο ζωής (των μπαταριών) στα 10 έτη, που μπορεί να επεκταθεί και για άλλες χρήσεις, όπως για παράδειγμα ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας σε φωτοβολταϊκά συστήματα.
  • Απαλλαγή από το σύνδρομο του «memory-effect», που σημαίνει ότι επαναφορτίζονται όποτε το επιθυμεί ο χρήστης, κάτι που βολεύει ειδικά στην περίπτωση σύνδεσης του οχήματος σε ταχυφορτιστή.
  • Μεγάλη χωρητικότητα, καθώς το περιορισμένο βάρος τους προσφέρει επιπλέον χωρητικότητα για φορτίο από 200 έως 300 κιλά.
  • Ενισχυμένη ασφάλεια, καθώς είναι απαλλαγμένες από σπάνια μέταλλα, που ενέχουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
  • Μικρότερο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε σύγκριση με τις μπαταρίες μολύβδου και τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες των φορτηγών ADDAX είναι ανακυκλώσιμες και δεν χρησιμοποιείται κοβάλτιο.
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα ελαφρά φορτηγά ADDAX έχουν ένα ακόμα «προσόν», καθώς τα εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Επιπλέον, για εξειδικευμένες εργασίες, η εταιρεία μπορεί να προμηθεύσει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές (Δήμους – Περιφέρειες, Οργανισμούς) με οχήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες τους.