Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ξεκινά η μαζική παραγωγή των πρώτων 10 μονάδων του αστικού ηλεκτρικού φορτηγού Irizar ie, σε εκδόσεις 4x2 και 6x2.

Το Irizar ie διαθέτει μία ιδιαίτερα χαμηλή καμπίνα, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω ενός και μόνο σκαλοπατιού, ύψους 370 χλστ.

Η σχεδόν αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών φορτηγών, τα καθιστά ικανά να δραστηριοποιούνται και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό φορτηγό της Irizar (+vid)

3.965 Επισκέψεις στο άρθρο (4/6/2021)

Δύο χρόνια από τη στιγμή που η ισπανική Irizar είχε ξαφνιάσει την αγορά παρουσιάζοντας το δικό της ηλεκτρικό φορτηγό, ξεκινά η παραγωγή του οχήματος μηδενικών ρύπων που έχει βάλει ως στοίχημα να ξεχωρίζει.

Η FCC Medio Ambiente και η Irizar συμφωνούν να ξεκινήσουν τη μαζική παραγωγή των πρώτων 10 μονάδων του αστικού ηλεκτρικού φορτηγού Irizar ie, μια απόφαση που ήρθε ως απόρροια των θετικών αποτελεσμάτων των δοκιμών που διεξήχθησαν σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις και της ικανοποίησης που εξέφρασαν οι άνθρωποι που τα πήραν στα χέρια τους.
 
Σημειώνεται, πως τα εν λόγω φορτηγά της ισπανικής Irizar -η οποία έχει χτίσει το όνομά της ως μια αμαξοποιός εταιρεία κατασκευής λεωφορείων- θα παραχθούν σε εκδόσεις δύο και τριών αξόνων (4x2 και 6x2) και θα δραστηριοποιηθούν στην περισυλλογή απορριμμάτων και στην καθαριότητα των δρόμων (σκούπες). Η έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας αποτελεί το επιστέγασμα της επιτυχούς συνεργασίας τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις δύο εταιρείες, με την FCC Medio Ambiente να έχει εμπειρία 100 και πλέον χρόνων στις δημοτικές υπηρεσίες.
 
Σημειώνεται, πως με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το μηδενικών ρύπων Irizar ie διαθέτει μια ηλεκτρική γραμμή κίνησης ισχύς 230 kW (308 hp), η οποία τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 120 kWh, που του προσδίδουν αυτονομία 200 περίπου χιλιομέτρων. Σύμφωνα με την Irizar καταναλώνει 50% λιγότερη ενέργεια από ένα συμβατικό φορτηγό, ενώ η ισπανική εταιρεία σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, είχε αναφέρει πως θα υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης ενός βοηθητικού κινητήρα CNG, σε περίπτωση που ο πελάτης χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία.
 
Πέραν της καθαρής και σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας του, ιδιαίτερα χρήσιμο για την αστική του λειτουργία είναι το γεγονός πως το Irizar ie διαθέτει μία ιδιαίτερα χαμηλή καμπίνα, η πρόσβαση στην οποία γίνεται μέσω ενός και μόνο σκαλοπατιού, ύψους 370 χλστ., γεγονός που καθιστά το φορτηγό το μοντέλο με τη χαμηλότερη είσοδο της αγοράς.
 
Υπενθυμίζεται, πως το ηλεκτρικό φορτηγό της Irizar είχε πραγματοποιήσει το παγκόσμιό του ντεμπούτο το 2019, στο πλαίσιο του συνεδρίου «SUM» (Sustainable Urban Mobility Congress) του Μπιλμπάο. Το πρώτο πρωτότυπο όχημα είχε χρησιμοποιηθεί στην περισυλλογή καταλοίπων φρούτων σε συνεργασία με την FCC Medio Ambiente. Αξίζει να αναφέρουμε, κλείνοντας, πως το ηλεκτρικό φορτηγό των Ισπανών έχει κερδίσει ήδη μια σειρά σημαντικών βραβείων και διακρίσεων.
 
Σας αφήνουμε με ένα παλαιότερο βίντεο της Irizar για το ηλεκτρικό φορτηγό της: