Skoda Epiq: Ντεμπούτο για το μικρό ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ

13.200 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2024)
Skoda Epiq: Ντεμπούτο για το μικρό ηλεκτρικό SUV των 25.000 ευρώ
12 Φωτογραφίες »

- Το μήκος του Skoda Epiq θα είναι στα 4,1 μέτρα.
- Το πορτμπαγκάζ θα χωράει 490 λίτρα!
- Με την «Modern Solid» σχεδίαση και λεπτά LED φώτα.
- Εσωτερικό με δύο οθόνες και οικολογικά υλικά.

Κόστος απόκτησης από 25.000 ευρώ

Η Skoda σκοπεύει να λανσάρει έξι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2026 και το πιο προσιτό από αυτά θα είναι το Skoda Epiq, το οποίο έκανε πρεμιέρα απόψε. Το μοντέλο παραγωγής του Epiq θα ντεμπουτάρει το 2025 και όταν θα μπει στις αγορές της Ευρώπης θα κοστίζει περίπου από 25.000 ευρώ. Το νέο μικρό αλλά... επικό, όπως λέει το όνομά του, SUV της τσεχικής μάρκας εκτός από το βασικό ηλεκτρικό στην γκάμα της Skoda θα είναι μεταξύ των πρώτων μοντέλων που θα υιοθετήσουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid».

Το μήκος του Skoda Epiq θα είναι στα 4,1 μέτρα

Έχοντας μήκος 4,1 μέτρα, το Skoda Epiq μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ηλεκτρική εναλλακτική του Kamiq. Ωστόσο, το επερχόμενο μικρό SUV θα βασίζεται σε μία ειδική πλατφόρμα για ηλεκτρικά, πιθανότατα την MEB Entry του Volkswagen Group, που έχει ήδη ανακοινώσει και είδαμε μέσω του ID.2all.

Το πορτμπαγκάζ θα χωράει 490 λίτρα!

Παρόλο που το Skoda Epiq, είναι πιο μικρό από το Kamiq που αναφέραμε προηγουμένως, είναι πολύ πιο πρακτικό. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 490 λίτρα, δηλαδή 20% μεγαλύτερη. Η τσέχικη μάρκα επί του παρόντος δε δίνει πολλές πληροφορίες για το Epiq, αλλά λέει ότι η μπαταρία που θα το εξοπλίζει να προσφέρει περισσότερα από 400 χιλιόμετρα αυτονομία. Το μοντέλο θα εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν θα υπάρξει τετρακίνητη έκδοση, αλλά ούτε και στοιχεία απόδοσης.

Με την «Modern Solid» σχεδίαση και λεπτά LED φώτα

Εξωτερικά, το Epiq έχει πλαστική επένδυση γύρω από τους θόλους των τροχών και άβαφα τμήματα στον πίσω προφυλακτήρα. Παρατηρούμε επίσης ένα ζευγάρι ράγες οροφής, φωτιζόμενα λογότυπα «Skoda» μπροστά και πίσω και λεπτά LED φώτα και στα δύο άκρα. Η θύρα φόρτισης είναι τοποθετημένη στο μπροστινό φτερό και όχι στο πίσω μέρος, όπως συμβαίνει με το Enyaq, το υπάρχον ηλεκτρικό της μάρκας. Επίσης στο εξωτερικό παρατηρούμε πορτοκαλί πινελιές, στους δύο προφυλακτήρες, στις ράγες οροφής και στις ζάντες.

Συνέχεια του άρθρου >>>
TI LINGLONG AGORAZO
skoda