Επίσημο: Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αντίπαλο για την Porsche Taycan

1.811 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Επίσημο: Η Mercedes-AMG ετοιμάζει αντίπαλο για την Porsche Taycan
2 Φωτογραφίες »

- Θα μπει απέναντι από την Porsche Taycan.
- Πρώτες teaser εικόνες στη δημοσιότητα.
- Κοντά στα 1.000 άλογα η ισχύς της.
- Στις Εκθέσεις το 2025.

Θα μπει απέναντι από την Porsche Taycan

Η Mercedes-AMG επιβεβαίωσε την έλευση ενός «καυτού» ηλεκτρικού σεντάν με σκοπό να μπει απέναντι από την Porsche Taycan. Η επιβεβαίωση αυτή ήρθε από τη γερμανική φίρμα δημοσιεύοντας παράλληλα τις πρώτες teaser εικόνες του μοντέλου, που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του με περισσότερους από 1.000 ίππους.

Πρώτες teaser εικόνες στη δημοσιότητα

Σχεδιαστικά το καμουφλάζ που έχει τοποθετηθεί κρύβει τα στοιχεία που θα την κάνουν να ξεχωρίζει, ωστόσο φαίνεται πως αντλεί  έμπνευση από το concept Vision AMG. Το καπό είναι μακρύ, διατηρεί επίπεδη σχεδίαση στη μέση και πιο φουσκωμένες άκρες, ενώ τα φωτιστικά σώματα φαίνεται πως δεν είναι τα τελικά. Φυσικά στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή.

Κοντά στα 1.000 άλογα η ισχύς της

Η επερχόμενη ηλεκτρική Mercedes θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα AMG.EA, όντας το πρώτο μοντέλο που θα τη χρησιμοποιεί. Η εν λόγω πλατφόρμα είναι σχεδιασμένη για υψηλών επιδόσεων, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα AMG και υπόσχεται να δίνει προτεραιότητα τόσο στην ισχύ όσο και στην ευελιξία. Επίσημες πληροφορίες για τους ηλεκτρικούς κινητήρες αλλά και για την ισχύ του μοντέλου δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο φημολογείται πως η συνδυαστική απόδοση των ηλεκτρικών μοτέρ θα είναι περίπου στους 1.000 ίππους.

Στις Εκθέσεις το 2025

Η πανίσχυρη νέα ηλεκτρική Mercedes-AMG αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις Εκθέσεις το 2025 και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα έχουμε μάθει και την ονομασία της η οποία προς ώρας παραμένει άγνωστη.   

Toyota
SEAT