Η Ford δίνει προτεραιότητα σε μικρό ηλεκτρικό αντί 7θέσιου SUV

1.847 Επισκέψεις στο άρθρο (20/3/2024)
Η Ford δίνει προτεραιότητα σε μικρό ηλεκτρικό αντί 7θέσιου SUV

- Θα κυκλοφορήσει έως το 2026.
- Θα κοστίζει περί τις 23.000 ευρώ.
- Ομάδα 100 ατόμων έχει αναλάβει την εξέλιξή του.
- H Ford στοχεύει στην κερδοφορία από τον πρώτο χρόνο.

Θα κυκλοφορήσει έως το 2026

Στην απόφαση να δώσει προτεραιότητα στην κατασκευή ενός προσιτού μικρού ηλεκτρικού, αντί ενός μεγάλου SUV, με τρεις σειρές καθισμάτων, προχώρησε η Ford. Το νέο μοντέλο θα έρθει έως το 2026 και στόχος της αμερικανικής μάρκας είναι να μπει πιο δυνατά στον ανταγωνισμό απέναντι στις κινεζικές εταιρείες που προσφέρουν φθηνά ηλεκτρικά!

Θα κοστίζει περί τις 23.000 ευρώ

Την είδηση αυτή δημοσιεύει το Bloomberg, το οποίο εμβαθύνει σε λεπτομέρειες. Μία από αυτές είναι το κόστος απόκτησης που θα έχει το νέο μοντέλο, το οποίο υπολογίζεται περί τις 23.000 ευρώ. Η δεύτερη επίσης σημαντική πληροφορία είναι πως το νέο ηλεκτρικό, το οποίο αναπτύσσεται κρυφά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2026.

Ομάδα 100 ατόμων έχει αναλάβει την εξέλιξή του

Παρόλο που δεν ξεκαθαρίζεται σε ποιες αγορές θα είναι διαθέσιμο το νέο ηλεκτρικό, το Bloomberg υποστηρίζει πως η αμερικανική μάρκα έχει αναθέσει την εξέλιξή του σε μια μικρή ομάδα λιγότερων των 100 ατόμων με έδρα το Irvine της Καλιφόρνια. Επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο Alan Clarke. Η κύρια εστίαση της ομάδας έγκειται στην κατασκευή μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιεί μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Αυτή η αρχιτεκτονική στοχεύει να φιλοξενήσει όχι μόνο μικρά αυτοκίνητα ή crossover, αλλά και μικρά Pick-up.

H Ford στοχεύει στην κερδοφορία από τον πρώτο χρόνο

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, ούτε για την αυτονομία, αλλά ούτε και για την ισχύ ή τις επιδόσεις του μικρού ηλεκτρικού. Ωστόσο, το Bloomberg καταλήγει πως σκοπός της Ford είναι να έχει κέρδη από το μικρό ηλεκτρικό μέσα στον πρώτο χρόνο παραγωγής.  

test center
SEAT