Αμιγώς ηλεκτρικό στη νέα του γενιά το CUPRA Formentor

2.267 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2024)
Αμιγώς ηλεκτρικό στη νέα του γενιά το CUPRA Formentor

- Θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
- Επιβεβαίωσε την είδηση ο επικεφαλής της CUPRA.
- Επιπλέον άλογα και αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση η πλατφόρμα SSP.
- To Formentor είναι μακράν το best-seller της CUPRA.

Θα παρουσιαστεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας

Αμιγώς ηλεκτρικό θα γίνει το CUPRA Formentor στη νέα του γενιά, μία είδηση που επιβεβαιώθηκε από τον επικεφαλής της μάρκας Wayne Griffiths. Το ηλεκτρικό Formentor θα βασιστεί σε νέα πλατφόρμα και θα κάνει την εμφάνισή του έως το τέλος της δεκαετίας.

Επιβεβαίωσε την είδηση ο επικεφαλής της CUPRA

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της CUPRA, στη Βαρκελώνη, ο Wayne Griffiths αποκάλυψε τα σχέδια για το ολοκαίνουργιο Formentor, που θα ακολουθήσει: «Θα υπάρξει μια νέα έκδοση του Formentor προς το τέλος της δεκαετίας», είπε αρχικά. Έπειτα, το αφεντικό της ισπανικής μάρκας επιβεβαίωσε πως το νέο ηλεκτρικό Formentor θα βασίζεται σε μια παραλλαγή της επερχόμενης αρχιτεκτονικής του VW Group, SSP. Η πλατφόρμα SSP είναι σχεδιασμένη για να αντικαταστήσει την τρέχουσα πλατφόρμα MEB, που βρίσκεται μεταξύ πολλών ηλεκτρικών και στο CUPRA Born. «Το νέο Formentor δε θα είναι σε υπάρχουσα πλατφόρμα, αλλά σε μια έκδοση της SSP, αυτό είναι το σχέδιο», είπε ο Griffiths.

Επιπλέον άλογα και αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση η πλατφόρμα SSP

Η πλατφόρμα SSP (Scalable Systems Platform) σχεδιάζεται να εισέλθει στην αγορά από το 2026, επομένως το νέο CUPRA Formentor δεν θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό που θα την χρησιμοποιήσει. Κάποια από τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας, τα οποία θα επωφεληθούν τα επερχόμενα ηλεκτρικά που θα βασίζονται σε αυτή θα είναι η αύξηση ισχύος, η αύξηση της αυτονομίας και η μείωση του χρόνο φόρτισης, σε σχέση με ότι ισχύει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που βασίζονται στην MEB.

To Formentor είναι μακράν το best-seller της CUPRA

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δόθηκε στο Formentor το πράσινο φως για να γίνει ηλεκτρικό. Είναι μακράν το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρείας με 120.000 πωλήσεις το 2023 που αντιπροσωπεύουν αύξηση 23 τοις εκατό σε σχέση με το 2022. Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που θέλει το Formentor να γίνεται ηλεκτρικό είναι το μπάσιμο της CUPRA και στην αγορά των ΗΠΑ, κίνηση η οποία θα αυξήσει το ενδιαφέρον για το οικογενειακό SUV.

Mercedes
KIA