Η Volkswagen R παρουσιάζεται ως ανεξάρτητη μάρκα για πρώτη φορά!

2.149 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2024)
Η Volkswagen R παρουσιάζεται ως ανεξάρτητη μάρκα για πρώτη φορά!

- Ανοίγει τον δικό της χώρο στο Autostadt.
- Θα παρουσιάζει όλα της τα πρότζεκτ στο δικό της χώρο.
- Η γκάμα των μοντέλων R θα εξηλεκτριστεί σταδιακά.
- Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις των R μοντέλων.

Ανοίγει τον δικό της χώρο στο Autostadt

Ιστορική χρονιά θα είναι το 2024 για τη Volkswagen R, η οποία για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό ως ανεξάρτητη μάρκα. Η πρώτη εμφάνιση θα γίνει το φετινό καλοκαίρι, καθώς η Volkswagen R θα αποκτήσει το δικό της περίπτερο στο Autostadt, δηλαδή στο θεματικό πάρκο του Ομίλου Volkswagen.

Θα παρουσιάζει όλα της τα πρότζεκτ στο δικό της χώρο

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της μάρκας, θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος παρουσίασης για οχήματα και εκθέματα, καθώς και χώρος lounge σε έκταση περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων.  Συγκεκριμένα, στο χώρο αυτό η Volkswagen R θα παρουσιάζει πρότζεκτ που σχετίζονται με την καινοτομία, νέα concepts απόδοσης και σχεδίασης, οχήματα παραγωγής περιορισμένης παραγωγής, αξεσουάρ απόδοσης, αλλά και αξεσουάρ lifestyle. 

Η γκάμα των μοντέλων R θα εξηλεκτριστεί σταδιακά

Η VW λέει ότι η γκάμα των μοντέλων R θα αλλάξει σταδιακά τα επόμενα χρόνια καθώς σχεδιάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους «καυτά» ηλεκτρικά. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει λαμβάνοντας υπόψη ότι το ηλεκτροκίνητο Touareg R διαθέτει plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με V6 μοτέρ, ωστόσο στόχος ο στόχος είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός μοντέλων και φυσικά του συνόλου της γκάμας.

Σε ανοδική τροχιά οι πωλήσεις των R μοντέλων

Η απόφαση της VW να διαχωρίσει το τμήμα R από την κύρια μάρκα ξεκίνησε το 2020 όταν έγινε ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα. Ίδιας λογικής κινήσεις έχουν γίνει εντός του Ομίλου VW, όταν η CUPRA αποσχίστηκε από την SEAT, ενώ και η Audi Sport είναι επίσης ξεχωριστή οντότητα από την Audi. Κλείνοντας, η VW λέει πως το 2023 κατασκευάστηκαν περισσότερα από 35.000 αυτοκίνητα R (αριθμός ρεκόρ), ενώ από το 2002, έχουν πουληθεί πάνω από 300.000 οχήματα με σήμα R.

Toyota
SEAT