Αυξάνεται η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού!

3.969 Επισκέψεις στο άρθρο (3/4/2024)
Αυξάνεται η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού!

- Καμία πληροφορία για τη βασική επιδότηση των 8.000 ευρώ.
- Αυξάνεται από τα 1.000 ευρώ η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού.
- Σταϊκούρας: «Θέλουμε ηλεκτροκίνηση με ανανέωση του στόλου οχημάτων».
- Μέσος όρος ηλικίας των ΙΧ στην Ελλάδα στα 17,3 έτη.

Καμία πληροφορία για τη βασική επιδότηση των 8.000 ευρώ

Αυξημένο θα είναι στον τρίτο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», το ποσό με το οποίο επιδοτείται η απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου για την απόκτηση νέου, ηλεκτρικού. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, που όμως δεν έκανε καμία νύξη αναφορικά με τη βασική επιδότηση των 8.000 ευρώ, για την οποία είχε μιλήσει η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Αυξάνεται από τα 1.000 ευρώ η επιδότηση απόσυρσης ΙΧ για αγορά ηλεκτρικού

Ο Απρίλιος έφτασε και όπως αναμένεται στο τέλος του μήνα θα ολοκληρωθεί το κρατικό πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Ωστόσο, όπως έχει γνωστοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση, θα ακολουθήσει ο τρίτος κύκλος. Μιλώντας για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», στο συνέδριο «Υποδομές και Δίκτυα: Η Ελληνική Πραγματικότητα. Εκσυγχρονισμός, Ανθεκτικότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε πως οι πόροι στο νέο κύκλο θα είναι περισσότεροι σε σχέση με αυτούς του κύκλου που ολοκληρώνεται.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας δεν ξεκαθάρισε αν η βασική επιδότηση των 8.000 ευρώ για αγορά ηλεκτρικού θα αυξηθεί στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Υποσχέθηκε όμως πως το έξτρα ποσό με το οποίο επιδοτείται η απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου και αυτή τη στιγμή ορίζεται στα 1.000 ευρώ, θα αυξηθεί, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της αύξησης.

Σταϊκούρας: «Θέλουμε ηλεκτροκίνηση με ανανέωση του στόλου οχημάτων»

Αναλυτικά ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε: «Σχεδιάζουμε σήμερα το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 3". Διασφαλίσαμε τους πόρους, οι οποίοι θα είναι περισσότεροι από το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2". Θέλουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες και αυτό θα πράξουμε. Υφίσταται ήδη και θα ενισχυθεί περισσότερο η σύνδεση της απόσυρσης οχημάτων με την ανανέωση του στόλου με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτή τη στιγμή είναι +1.000 ευρώ για όποιον έχει προχωρήσει και σε απόσυρση οχήματος. Θα το ενισχύσουμε αυτό το ποσό. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να μεταβούμε στην ηλεκτροκίνηση, που με βάση τους κανόνες της ΕΕ μετά από μία δεκαετία θα πρέπει να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά ταυτόχρονα να αποσύρουμε ένα κομμάτι του στόλου που είναι παλαιότερο».

Μέσος όρος ηλικίας των ΙΧ στην Ελλάδα στα 17,3 έτη

Κλείνοντας, να θυμίσουμε πως η Ελλάδα είναι η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαθέτει τον γηραιότερο στόλο αυτοκινήτων, φορτηγών αλλά και λεωφορείων, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). 

peugeot
4green