Στους δρόμους της Κύπρου το θηριώδες Tesla Cybertruck

2.628 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2024)
Στους δρόμους της Κύπρου το θηριώδες Tesla Cybertruck
2 Φωτογραφίες »

- Είναι απαγορευμένο εντός Ευρώπης, αλλά βρέθηκε στην Κύπρο
- Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών έχει ασκήσει βέτο
- Τιμή εκκίνησης τα 75.405 ευρώ για την τετρακίνητη έκδοση
- Ισχύς 845 ίππων για το Cyberbeast

Είναι απαγορευμένο εντός Ευρώπης, αλλά βρέθηκε στην Κύπρο

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν «πάρει φωτιά» το τελευταίο διάστημα από χρήστες που απαθανατίζουν το Tesla Cybertruck να κυκλοφορεί στους δρόμους της Κύπρου. Όσοι βρίσκονται στην Λεμεσό, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα. Το ομολογουμένως επιβλητικό Cybertruck αποτελεί ένα μοντέλο το οποίο η Tesla δεν έχει πάρει «πράσινο φως» για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη. Όπως είναι φυσικό, ερωτήματα γεννούνται για το πώς βρέθηκε στους δρόμους της «Μεγαλονήσου».

@yixologos First Tesla Cybertruck In Cyprus #limasol #cyprus #fyp ♬ orijinal ses - zera'

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών έχει ασκήσει βέτο

Οι φόβοι για την ασφάλεια πεζών και ποδηλάτων είναι πολλοί και έντονοι. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά του λανσαρίσματος του Cybertruck στους ευρωπαϊκούς δρόμους. Για να λάβει άδεια και να κυκλοφορήσει νόμιμα εντός Ευρώπης, η Tesla καλείται να προβεί σε αρκετές διορθώσεις.

Τιμή εκκίνησης τα 75.405 ευρώ για την τετρακίνητη έκδοση

Η Tesla υποστηρίζει ότι η αυτονομία του τετρακίνητου Cybertruck θα φτάνει τα 547 χλμ.. Ακόμη, ισχυρίζεται ότι ένα τέταρτο φόρτισης αρκεί για να κερδίσει έως 235 χλμ.. Η τελική του φτάνει τα 180χλμ. /ώρα, ενώ η ισχύς του τετρακίνητου φτάνει τους 600 ίππους. Το κόστος του ξεκινάει από τα 75.405 ευρώ.  Όσον αφορά την έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς, η αυτονομία ανέρχεται στα 402 χλμ., ενώ περισσότερα θα γίνουν γνωστά το 2025, όταν και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, εφόσον λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από τους ευρωπαϊκούς φορείς.

Ισχύς 845 ίππων για το Cyberbeast

Σχετικά με την κορυφαία έκδοση «Cyberbeast» με τρία ηλεκτρικά μοτέρ θα μπορεί να διανύσει 515 χλμ. και θα έχει τελική ταχύτητα 209 χλμ./ώρα. Στον τομέα της ιπποδύναμης, λέγεται πως η ισχύς του φτάνει τους 845 ίππους.

Mercedes
moto